Според президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев председателят на ГЕРБ Бойко

...
Според президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев председателят на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Плевнелиев: Тандемът Борисов - Цветанов ще трябва да намери себе си и да продължи

Според президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашният зам.-председател на партията Цветан Цветанов би трябвало да продължат да работят дружно. В изявление за Българска национална телевизия Плевнелиев позволи, че Цветанов е почнал да губи доверието на Борисов евентуално през 2016 година, когато ГЕРБ загуби президентските избори. " Но тандемът Борисов Цветанов ще би трябвало да откри себе си и да продължи да действа ", разяснява някогашният президент.

Два месеца след началото на абсурда с купените от ръководещи жилища на цени под пазарните и четири дни след европейските избори министър председателят Бойко Борисов се раздели с втория човек в ръководещата партия и негов дълготраен непосредствен помощник - Цветан Цветанов. Преди 10 дни той подаде оставка от всички управителни постове в партията и по този метод излиза от дейната политика, откакто преди два месеца напусна Народното събрание, където ръководеше парламентарната група на партията и вътрешната комисия.

По-скоро Цветанов си потегли след един доста мъжки и почтен диалог Бойко Борисов. Според мен в този диалог е станало ясно, че тандемът Борисов - Цветанов, който работеше пред очите на обществото дълги години - единствено един факт: до момента от всички избори, извършени след 2006 година, общо 12 на брой, те изгубиха единствено един. Ясно е, че там нещо се е пропукало и господин Цветанов си потегли "

Цветанов и Борисов ни демонстрираха една желязна политическа дисциплинираност, една доста мощна работа с милоните българи по селата и градовете, сподели Плевнелиев и изрази благодарността си, че ГЕРБ го е подкрепила за президент на изборите през 20111 години. " Продължавам да бъда предан на идеята за европейското развиване на България, без да съм член на политическа партия ГЕРБ ", добави той.

Плевнелиев дефинира Цветанов като " един извънредно предан човек ". " Той гледа на политическа партия ГЕРБ като на своя рожба, като на свое дете и той не би го (Борисов бел.ред.) наранил, сподели Плевнелиев в отговор на въпрос дали е допустимо Цветанов да се разприказва и каквео би споделил за ГЕРБ и Борисов. " Бъдейко фамилен човек и знаейки, че ГЕРБ е неговото семейство, аз си мисля, че няма да направи внезапни стъпки и ще продължи да бъде потребен на фамилията си ", добави Плевнелиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР