Според пресслужбата на руския президент Ердоган е изразил подкрепата си

...
Според пресслужбата на руския президент Ердоган е изразил подкрепата си
Коментари Харесай

В телефонен разговор: Путин е информирал Ердоган за ситуацията в Русия

Според пресслужбата на съветския президент Ердоган е изразил поддръжката си за съветското управление

Руският президент Владимир Путин е уведомил по телефона турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за обстановката в Русия, предават съветски медии, базирайки се на пресслужбата на Кремъл.

В публикуваното прессъобщение се показва, че диалогът се е провел по самодейност на турската страна.

" Президентът на Русия осведоми (Ердоган) за ситуацията в страната по отношение на опита за въоръжен бунт ", се споделя в известието.

Според пресслужбата на съветския президент Ердоган е изразил поддръжката си за съветското управление на фона на събитията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи през днешния ден, че е влезнал в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти. Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветския министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с  него.

Малко след изказванията на Пригожин съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР