Според премиера Николай Денков няма риск от рязко увеличаване на

...
Според премиера Николай Денков няма риск от рязко увеличаване на
Коментари Харесай

Денков: Няма риск от рязък скок на цените на тока

Според премиера Николай Денков няма риск от внезапно увеличение на цените на електрическата енергия у нас, съобщи БНР. Така той разяснява наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху промените и допълненията на Закона за енергетиката.

" Тази либерализация трябваше да се случи, регламентът е от 2019 година, България закъснява доста по отношение на договорите, които е подписала ", уточни министър председателят, който участва на откриването на новия български суперкомпютър " Хемус ".

По думите му, при подготовката на Закона за енергетиката, при тези промени, са направени механизми, които ще бъдат употребявани, с цел да не се случат апокалиптичните сюжети на опозицията. Денков настоя, че посредством тези механизми ще са предпазени уязвимите българи.

Министър-председателят бе безапелационен, че кабинетът му не разисква налагането на административни ограничения като таван на цените на храните.

Министърът на стопанската система е разискал мярката с огромните вериги и от тяхна страна е проявено схващане, добави той.

" Ще опитаме по този метод, имаме предварителни диалози, има единодушие, ще има предоставена информация, тъй че всички да знаят какви са цените и да опитаме посредством едно благородно състезание да завоюват клиенти, а ние да свършим работата ", уточни Денков.

Според него общата задача е да се смъкна инфлацията, от една страна и да се увеличи доверието на потребителите в взаимните старания на страната и огромните вериги.

" Има икономическа логичност в това, говорили сме с министъра, административните ограничения съвсем в никакъв случай не дават средносрочен и дълготраен проект ", разяснява министър председателят.

Какви ще бъдат приходите от таксата за съветския газ зависи от това какъв брой съветски газ ще влиза, изясни още министър председателят. Това, което обяснихме доста ясно е, че с тази такса цената на тръбния газ от Русия става сравнима с цената на течния газ, тъй че ще има една конкуренция, която се надявам да е е изгода на потребителите в края на краищата. По отношение на риска за техните доставки, аз не виждам какъв е риска, сподели още Денков.. Единственото което ще се появи, е опция на опциите въз основата на цените, които ще се конкурират, изясни той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР