Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ВМРО-ДПМНЕ „има

...
Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ВМРО-ДПМНЕ „има
Коментари Харесай

Ковачевски към ВМРО-ДПМНЕ: Имате проблем не само с въпроса за референдума, но и със своята стратегическа и идеологическа ориентация

Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ВМРО-ДПМНЕ „ има сериозен проблем освен с въпроса за референдума, само че и със своята стратегическа и идеологическа ориентировка “.

По думите му концепцията на ВМРО-ДПМНЕ за референдум се употребява единствено за вътрешнополитически цели. Ковачевски съобщи това в отговор на въпрос на народен представител от опозицията, който попита за какво СДСМ се опасява да провежда референдум, в границите на парламентарните питания към държавното управление на страната на днешното парламентарно съвещание.

„ Не знаете какъв въпрос за референдум желаете. Искате въпрос „ срещу ли сте влизането в Европейски Съюз с чист македонски език и предпазена македонска еднаквост “? След първата междуправителствена конференция в Брюксел всичките ви митинги и всичките ви неистини пропаднаха. Водената от вас политика на отбрана на ползите на трети страни е най-разрушителното нещо, което някой може да аргументи на жителите на (Република Северна) Македония. Имате проблем, че сте срещу всички стратегически решения, взети от тази страна. Бяхте срещу участието в НАТО. Ако някоя партия беше срещу нормализирането на междуетническите връзки, това беше вашата партия. Ако някой е срещу участието в Европейски Съюз, това е вашата партия. Това са обстоятелства, които се удостоверяват от справките от гласуването в Народното събрание. Не сте дали своят вот за нищо. Поне гласувайте " срещу ", вместо да бягате. Затова първо седнете вътре в партията и решете дали желаете тази страна да върви към пълноправно участие в Европейски Съюз или не “, сподели от парламентарната естрада Ковачевски, уточнявайки, че Република Северна Македония е стъпила на европейския път и няма по какъв начин да бъде пречупена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР