Според премиера на Малайзия Махатхир Мохамед ЕС е напът да

...
Според премиера на Малайзия Махатхир Мохамед ЕС е напът да
Коментари Харесай

Махатхир Мохамед: ЕС рискува да започне търговска война с Малайзия

Според премиера на Малайзия Махатхир Мохамед Европейски Съюз е напът да стартира комерсиална война със страната поради ограничение на доставките с палмово масло от нея.

Малайзия е един от най-големите производители на палмово масло, като по-голямата част от него продава на блока. Това обаче се промени, защото Европейската комисия стигна до извода, че развъждането на палмови култури води до прекомерно обезлесяване и, че потреблението му в горивата би трябвало да бъде отстранено, написа Reuters.

Малайзия е вторият производител на палмово масло след Индонезия и локалните поданици разчитат на суровината и търговията с Европейски Съюз, с цел да изкарват прехраната си. Палмовото масло носи на страната доходи от милиарди долари и основава доста работни места. А новата политика на Европейски Съюз за стабилно развиване и ограничение на нездравословните излъчвания включва производството на горива без потреблението на палмово масло в тях.

Според 93-годишния водач на Малайзия Европейски Съюз стартира да се отнася все по враждебно към всички браншове, в които се употребява палмовото масло - от шоколадовите произведения до червилата и цялата козметична индустрия. Той счита, че задачата на Европейски Съюз е да замести палмовото с рапично масло, което се създава в Европа.

" Да се направи такова нещо, с цел да се стигне до комерсиална война е незаслужено. Търговската война не е нещо, което насърчаваме, само че въпреки това е извънредно незаслужено да оставиш бедните хора без прехранване, с цел да печелиш на своя територия ", споделя Мохамед.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР