Според премиера Бойко Борисов България винаги се е стремила да

...
Според премиера Бойко Борисов България винаги се е стремила да
Коментари Харесай

Брекзит, НАТО и хъб Балкан сред акцентите от визитата на Борисов в Азербайджан

Според премиера Бойко Борисов България постоянно се е стремила да има Брекзит със договорка или контракт, с цел да има правила. В изявлението си на Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан той съобщи, че Европейският съюз е най-хубавото място за живеене и безалтернативно като независимост на словото, народна власт и господство на закона. Форумът беше открит от президента на Азербайджан Илхам Алиев. По-късно Алиев и Борисов разискаха на двустранна среща и опциите за доставка на спомагателни количества газ от Азербайджан за хъба " Балкан ".

В обръщението си към участниците във форума българският министър председател подчертава, че единствено в последните 10 дни два пъти е приказвал с английския министър председател Тереза Мей по нейно искане по тематиката Брекзит. Изтъкна и големите старания в договарянията положени дружно с водачите на европейските институции Юнкер, Таяни и Туск. По думите на Борисов обаче, към днешна дата едва ли има някой, който да е оптимист по тематиката.
Бойко Борисов, министър-председател: И в резултат на което, аз съм уверен, че в случай че се стигне до Брекзит без договорка, това касае милиони хора, милиардни стопански системи, следствията ще са доста тежки за всички. И същински се надявам и сътрудниците във Англия да си дадат сметка кой по-късно ще заплати тази сметка.
Премиерът Борисов съобщи още, че сега всички би трябвало да работят и за среща НАТО-Русия и беше безапелационен, че конкуренцията във въоръжението постоянно е директно обвързвана със обществените системи.
Бойко Борисов, министър-председател: Колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкоз по-малко има за обществени действия.
Борисов подчертава, че неслучайно сега България няма нито един спор със съседи в Европа и в света. Изтъкна и прелестните връзки с Азербайджан и с президента Илхам Алиев, с който по-късно разиска опциите за доставка на спомагателни количества газ за хъба " Балкан ". Тема, която разяснява и пред форума.
Бойко Борисов, министър-председател: Неслучайно ние в България го кръстихме газоразпределителя " Балкан ". За да може всички балкански страни да го имат за собствен, тъй като той ще придвижва диверсифицира азерската втечнена газ, която ще идва. И се споделя " Балкан ". Всички Балкана го имат за собствен, по този начин няма да приказваме за турски, сръбски,български и черногорски и албански потоци.
Бойко Борисов срещна Илхам Алиев със строителството на газовата връзка България - Гърция. Заяви също, че страната ни чака доникъде на годината да се изяснят всички механически въпроси сред газопровода TAP и IGB, за което България ще разчита и на поддръжката на азербайджанската страна.

" На процедура след 2020г. азербайджанският природен газ от Шах Дениз 2 ще задоволява към 25%-30% от потреблението на природен газ в България, което е сериозен дял и ще увеличи доста енергийната сигурност на страната ни ", безапелационен беше Бойко Борисов.

Търговско- икономическите връзки сред Българи Молдова пък бяха акцент в диалога на Бойко Борисов с молдовския президент Игор Додон. Българският министър председател прикани молдовските бизнесмени да бъдат още по-активни на нашия пазар.
 Борисов с изявление пред Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан Борисов с изявление пред Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан
Всички страни би трябвало да работят за среща НАТО-Русия. Това съобщи в изявлението си пред Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан министър председателят Бойко Бор...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР