Според предварителните разчети, одобрени в партньорството с ЕБВР, се очакват

...
Според предварителните разчети, одобрени в партньорството с ЕБВР, се очакват
Коментари Харесай

Очакват се над 27 млн. лева приходи от Синята зона във Варна

Според предварителните планове, утвърдени в партньорството с Европейска банка за възстановяване и развитие, се чакат 27.7 млн. доходи от Синята зона на Варна за първите три години и половина.След приспадане на разноските остава чист финансов резултат в размер на 7.7 млн. лв..

“Всеки лев ще бъде вложен в възстановяване на пешеходната инфраструктура”, увери на конференция кметът Иван Портних. Според него колите би трябвало най-сетне да слязат от тротоарите, предопределени за пешеходци и майки с колички.

Автомобилите не са най-важният участник в придвижването, всички в него са равнопоставени, сподели Портних. Електрическите коли ще паркират в Синята зона гратис, с цел да се насърчава потреблението на екологичен превоз. Ще има общо 22 зарядни станции за 44 електрическия автомобил.

Тези дни стартира полагането на хоризонталната маркировка и Синята зона би трябвало да проработи до края на май с 2603 паркоместа. На втори стадий следващата година в региона на необятен център ще се отворят още 4500 места.
 %d1%81%d0%b8%d0%bd%d1%8f-%d0%b7%d0%be%d0%bd%d0%b0
Първият месец в Синята зона ще е гратисен-без скоби, без да шета паякът, само че единствено за вярно паркиралите коли, уточни инж. Младен Иванов, началник на общинското дружество “Синя зона и паркинги”. Цената на час е левче. Плащането ще става с мобилно приложение или виртуален портфейл, посредством SMS и в 100 обозначени търговски обекти.

Около 50 000 кв.м дупки кърпи община Варна тази пролет. Това са най-ударните улични поправки по отношение на десетилетия обратно, уточни кметът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР