Според председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, срещата между Европейския

...
Според председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, срещата между Европейския
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева коментира предстоящата среща ЕС-Турция

Според ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, срещата сред Европейския съюз и Турция във Варна би трябвало да се състои, а страната ни има късмет да бъде медиатор в тези диалози.


Караянчева беше безапелационна, че на срещата във Варна на 26 март няма да е уместно да се повдига въпросът за компенсацията на тракийските бежанци. Тя акцентира, че има политически сили, които си вършат на ниска цена пиар с тази тематика и това не им прави чест.
Цвета Караянчева: Дневният ред на тази среща ще е напълно различен. Тази тематика постоянно може да се приказва, ние сме съседи и на такива тематики можем да създадем двустранни диалози.
По мотив изказването на турския президент Реджеп Тайп Ердоган, че Кърджали е в душевните граници на Турция, ръководителят на Народното събрание съобщи, че има физически граници, които са признати, и никой не ги нарушава.

По-късно във Варна Караянчева откри галерия по случай 135 годишнината от основаването на Регионалната библиотека " Пенчо Славейков ". Тя съобщи, че ще поддържа плана за построяването на нова постройка на библиотеката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР