Според председателя на Европарламента, държавата ни управлява успешно границите си.

...
Според председателя на Европарламента, държавата ни управлява успешно границите си.
Коментари Харесай

Антонио Таяни пред парламента: България има изключителен потенциал за развитие

Според ръководителя на Европарламента, страната ни ръководи сполучливо границите си. Страната ни обаче би трябвало да усили напъните си във връзка с повишение на конкурентоспособността си и отваряне на пазара.


България би трябвало да отвори европредседателството си към жителите. Това обръщение насочи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни в своето послание към Народното събрание. По думите му, страната се оправя доста добре с подготовката на председателството на Съвета на Европейски Съюз, което ще поеме от 1 януари.

Таяни напомни, че сега Евросъюза е изправен пред три огромни провокации - сполучливо излизане от икономическата рецесия, справяне с миграционния поток и продължаващата опасност от терористични офанзиви.

Той напомни на родните депутати, че България заема основно място на картата на Европа, изключително поради обстоятелството, че има граница с Турция.

" България заслужава добра оценка и овации за контрола на своите граници. Относно участието на страната в " Шенген " Европейският парламент поддържа влизането на България в тази система. Очаквам да бъде получено утвърждение и от страна на Европейския съвет ", сподели Таяни.

Той разяснява и последния отчет на Европейската комисия за напредъка на България и сподели, че съгласно него страната ни се движи по верен път и би трябвало да продължи в тази посока.

" България е дребна страна спрямо Франция и Германия, само че има капацитет за разгръщане на конкурентоспособността и отваряне на пазарите, рационализация на индустрията, цялостно консолидиране на единния пазар на услуги и развиване на обединен енергиен пазар ", сподели още Таяни пред българските депутати.

Той подсети на Народното събрание, че младите са главния капацитет на страната при оправянето с демографската рецесия и би трябвало да им се обръща повече внимание на парламентарно и държавно ниво.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР