Според председателя на АБВ Румен Петков изпълнителният директор на Българския

...
Според председателя на АБВ Румен Петков изпълнителният директор на Българския
Коментари Харесай

Румен Петков: Изпълнителният директор на БЕХ трябва да бъде уволнен

Според ръководителя на АБВ Румен Петков изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов би трябвало да бъде уволнен поради концепцията Топлоелектрическа централа "Марица Изток-2 " и АЕЦ "Козлодуй " да бъдат обединени.

Загубата на ТЕЦ-а е 830 милиона лв., а АЕЦ-а е с облага от 300 милиона лв., уточни Румен Петков, представен от БНР. Обединяването е обир и директно посягане върху енергийната сигурност на страната. Министър-председателят е задължен да извади на показ кой е създателят на концепцията, да се каже дали са се организирали заседания, на които тая концепция да е била обсъждана, да е ясно има ли вмешателство на депутати в тази концепция, и то да се каже от министър-председателя и министъра на енергетиката. И министърът на енергетиката да не си мълчи, съобщи още Петков.

От енергийното министерство и Българския енергиен холдинг отхвърлиха коментар на казаното от Румен Петков. Те обясниха, че в основаната работна група, която търси решение за превъзмогване на финансовите проблеми на Топлоелектрическа централа "Марица Изток-2 ", се преглеждат разнообразни разновидности. Когато работната група излезе с съответно предложение за решение, то ще бъде оповестено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР