Според поверието, ако на 28, 29 и 30 юли е

...
Според поверието, ако на 28, 29 и 30 юли е
Коментари Харесай

Горещниците идат с температури до 40 градуса

Според поверието, в случай че на 28, 29 и 30 юли е горещо, зимата ще бъде мека. Второто не е несъмнено, само че през тези три дни температурите в действителност ще бъдат много високи, изключително на следващия ден и в четвъртък.

Днес ще бъде слънчево и топло, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса, тук-там до към 36.

Ще духа слаб вятър от северозапад, по морето - бриз. Почти без превалявания.

През нощта ще бъде ясно, топло и съвсем безшумно.

Слаб вятър от север-северозапад ще духа единствено по Черноморието.

Утре заран температурите ще бъдат високи — от 16 до 21 градуса, по морето до към 22 - 23.

През деня ще бъде слънчево, със едва развиване на купеста облачност над планините, само че поти без превалявания.

Ще бъде горещо, с температури от 32 до 37 градуса, тук-там и до към 38. Най-високи температури ще има в централната част на Дунавската низина — сред Плевен и Русе, както и на юг, изключително в Сандански.

В по-голямата част от страната ще бъде и съвсем безшумно, единствено по морския бряг ще духа слаб бриз и там температурите ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски.

В по-голямата част от Европа времето ще бъде слънчево, топло, на юг — и горещо. Краткотрайни превалявания ще има единствено в крайните източни елементи.

Балканите и нашата страна са едни от най-горещите места на континента, дружно с Пиринейския полуостров, където температурите доближават 40 градуса. Това може да се случи и у нас в четвъртък, само че и да не стане 40, ще бъде много горещо.

Горещо ще бъде и в четвъртък, когато тук-там в низините температурите ще доближат 39 градуса, а не са изключени и обособени региони с 40 градуса.

В петък ще остане горещо, а през почивните дни температурите ще се намалят с няколко градуса и тук-там ще превали временен дъжд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР