Според постоянния представител на Южна Корея в ООН Чхо Те-юл

...
Според постоянния представител на Южна Корея в ООН Чхо Те-юл
Коментари Харесай

Постоянният представител на Южна Корея в ООН: Рано е да се отказваме от вярата в мирното решение на проблема в КНДР

Според непрекъснатия представител на Южна Корея в Организация на обединените нации Чхо Те-юл международната общественост не би трябвало да се отхвърля от опитите да се откри спокойно решение на казуса на Корейския полуостров, макар следващата провокация от страна на Пхенян, съобщи ТАСС.

Според дипломата, за 75-те дни, през които режимът в Северна Корея се е въздържал от провокации, у доста страни са се появили очаквания, че мирът на полуострова е вероятен. „ Но поради тестванията от 29 ноември тези очаквания се изпариха “, добави той.

„ Рано е да се отхвърляме от вярата в мирното решение на казуса, макар разочарованието. Има благоприятни условия. Трябва да сме търпеливи и упорити в напъните Северна Корея да бъде заставена да седне на преговорната маса “, добави Чхо Те-юл. Според него в същото време Пхенян би трябвало да разбере, че неговият нуклеарен статут в никакъв случай няма да бъде признат от други страни.

„ Световната общественост би трябвало да обезпечи по-добро бъдеще на Северна Корея, в случай че тя направи верния избор “, заключи той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР