Според постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли решението

...
Според постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли решението
Коментари Харесай

Ники Хейли: Решението за Ерусалим ще ускори мирния процес в Близкия изток

Според непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли решението на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел е вярно и ще помогне да се форсира мирният развой в Близкия изток, макар първичната отрицателна реакция, написа The Hill.

„ Когато се взема решение постоянно има някой, който да го одобри отрицателно и някой, който ще го одобри положително. Но аз имам вяра, че то ще форсира мирния развой “, съобщи Хейли. Според нея държавното управление на Съединени американски щати е очаквало гневна реакция, само че в последна сметка ще помогне за мирния развой в Близкия изток.

„ Тръмп смъкна Ерусалим като фактор на договарянията сред израелските и палестинските водачи. Те в този момент ще могат да се концентрират върху границите “, уверена е Хейли. „ А към тези, които считат, че решението е неприятна концепция, приканвам ги след пет или 10 години да дойдат да кажат това още веднъж, тъй като ще ускорим мирния развой. А и е казана истина: Ерусалим е столицата на Израел. “, добави тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР