Според последното проучване на общественото мнение на агенция Marc, 68,3%

...
Според последното проучване на общественото мнение на агенция Marc, 68,3%
Коментари Харесай

Близо 70% от гърците не подкрепят договора за името на Македония

Според последното изследване на публичното мнение на организация Marc, 68,3% от гърците не утвърждават съглашението сред Атина и Скопие за разрешаване на разногласието за името , което бе подписано в неделя край Преспанското езеро и не желаят думата „ Македония “ да участва под каквато и да е форма в името на северната им съседка, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema.
Съгласно данните от анкетата поддръжката за ръководещата партия СИРИЗА (Коалиция на радикалната левица) в Северна Гърция се е сринала до под 10%.
Изследването е посочило още, че половината запитани желаят предварителни избори и че преднината на главната опозиционна партия „ Нова Демокрация “ пред СИРИЗА е повишена до 14,3%, от 10,3% през март, съобщи Фокус.
Protothema акцентира, че съгласно изследването, извършено в дните преди предишния вторник, хората, дали своят вот за СИРИЗА на предишните парламентарни избори, в този момент отдръпват поддръжката си за ръководещата партия, а младшият съдружен сътрудник „ Независимите гърци “ (АНЕЛ) на Панос Каменос наподобява няма да може да мине бариерата от 3% и да влезе в идващия състав на националното заседание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР