Според последното проучване на чешката компания Avast обичайното заличаване на

...
Според последното проучване на чешката компания Avast обичайното заличаване на
Коментари Харесай

Това, че изтривате снимките от телефона си не е достатъчно, ако не искате никой да ги види! Могат да се възстановят!

Според последното изследване на чешката компания " Avast " нормалното изтриване на фотоси преди продажбата на мобилен телефон не е задоволително, с цел да се унищожат данните. Обикновено остарелият мобилен телефон, откакто бъде продаден, се употребява от друго лице, съществува заплаха провокативните фотоси или поверителните данни да бъдат налични за други хора.

Компанията твърди, че изтриването на паметта и рестартирането на мобилни устройства, изключително старите, не постоянно са задоволителни.

- Ако не желаете данните ви да не бъдат възобновени от никого, унищожете мобилния си телефон.
Това е общоприетата процедура за сигурност, употребена от години в региона на компютърните и телекомуникационните технологии, споделя Би Би Си, Алън Калдър, създател на виртуална компания за сигурност и премахване на проблеми.
Според специалистите процесът на заличаване се състои в това, че операционната система го отбелязва единствено като празна, частта от хранилището, където се намират данните, само че към момента е на диска. Те ще бъдат изцяло изтрити, когато на тях ще бъдат записани нови данни и цялата памет ще бъде покрита.

След като Avast купи 20 случайно определени остарели мобилни телефона, макар фабричните настройки и изцяло изтритата памет, беше открито огромно количество остарели данни.

Като част от проучването, техниците съумяха да възстановят 40 000 фотоси, от които 1500 са семейство, 750 за дами без облекла и 250 за голи мъже.

Телефоните съдържат над 1000 разнообразни изречения, търсени в Гугъл, 750 имейла, 250 телефонни номера с имена и фамилни имена, четири идентичности на предходни притежатели и даже едно финансово съглашение.

Резултатите от изследването са отхвърлени от Гугъл, потвърждавайки, че тяхната операционна система Android има ограничения за сигурност, които безвредно изтриват данните от паметта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР