Според последния индекс на милиардерите на Bloomberg най-богатите хора в

...
Според последния индекс на милиардерите на Bloomberg най-богатите хора в
Коментари Харесай

80 млрд. долара загубиха най-богатите руснаци заради санкциите

Според последния показател на милиардерите на Bloomberg най-богатите хора в Русия са изгубили към една трета от благосъстоянието си през последната седмица поради западните наказания поради войната в Украйна.

Според показателя въздействието на глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против съветските олигарси и сривът на рублата са довели до понижаване на общото им положение с 80 милиарда $ от началото на военната интервенция на Москва.

В отчета се показва, че благосъстоянието на някои от тях е намаляло на половина, като най-големият губещ в доларово изражение е Генадий Тимченко от компанията за вложения и ръководство на активи Volga Group, чието положение е намаляло от 22 милиарда $ на 10,3 милиарда $.

Владимир Потанин, началник на производителя на никел Norilsk Nickel, е най-богатият човек в Русия и заема 58-мо място в показателя на милиардерите на Bloomberg с 24,4 милиарда $. Досега той не е бил глобен, само че все пак е изгубил към една четвърт от благосъстоянието си.

Главният изпълнителен шеф на съветската енергийна компания "Новатек " Леонид Михелсон, вторият по благосъстояние човек в страната, загуби 11 милиарда $ и в този момент разполага с 21,6 милиарда $. Той е на 69-о място в показателя на Bloomberg.

Състоянието на третия по благосъстояние човек в Русия - минния магнат Алексей Мордашов, на който Европейски Съюз наложи наказания, понижа с над 5 милиарда $ до 21,2 милиарда $.

Богатството на съветските магнати стартира да се изпарява, откакто Москва стартира нашествието си в Украйна предходната седмица. Най-богатите хора в страната изгубиха общо 39 милиарда $ за по-малко от 24 часа.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР