Според последния доклад на УЕФА, седемкратният албански шампион Шкендербеу, в

...
Според последния доклад на УЕФА, седемкратният албански шампион Шкендербеу, в
Коментари Харесай

Албански клуб е участвал в 53 уредени двубоя за последните 8 години

Според последния отчет на УЕФА, седемкратният албански първенец Шкендербеу, в последните осем години, е взел участие в 53 уредени дуела.

И става въпрос за мачове във вътрешния шампионат, квалификационните кръгове на евротурнирите, даже и другарските мачове.

Заподозрени в съмнителни дейности по време на дуели са 46 някогашни и сегашни играчи на тима. УЕФА към този момент забрани на тима да играе в евротурнирите в идващите 10 сезона и му наложи санкция в размер на 1.1 млн. евро - рекордни наказания от страна на централата за сходни прегрешения.

Най-фрапантният случай с присъединяване на Шкендербеу е от 2015 година, когато отборът играе с добре познатите у нас северноирландци от Крусейдърс. Тогава албанците водят с 2:1 до 90-та минута, когато внезапно след нелепи неточности на отбраната и вратаря падат два гола за Крусейдърс и резултатът е извърнат.

Впоследствие се схваща, че са заложени стотици хиляди долари за отбелязване на 4+ гола в този мач в течение на последните му минути. А вратарят на северноирландците в този мач Шон О`Нийл написа в Туитър: " УЕФА наложително би трябвало да проверява този наш мач, тъй като доста мирише ".

 Изваждане от евротурнирите за 10 години грози албанския Шкендербеу!
Изваждане от евротурнирите за 10 години грози албанския Шкендербеу!

Причината - уговаряне на мачове
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР