Според последните проучвания все повече деца, тийнейджъри и млади хора

...
Според последните проучвания все повече деца, тийнейджъри и млади хора
Коментари Харесай

Все повече деца страдат от тревожност, но все по-малко от тях получават правилната помощ: Проучване

Според последните изследвания от ден на ден деца, младежи и младежи изпитват тревога, само че все по-малко от тях получават уместно лекуване.

В новото изследване са прегледани данни от Националното изследване на амбулаторната здравна помощ за интервала 2006-2018 година и са оценени визитите при лекари в кабинет, с цел да се види какъв брой от тях включват диагноза " обезпокоително разстройство " и какво лекуване е извършено, в случай че има такова. Наблюдаваните пациенти са били на възраст от 4 до 24 години.

Въпреки че визитите за тревога са се нараснали от 1,4 % в интервала 2006-2009 година до 4,2 % в интервала 2014-2018 година, делът на визитите с терапия е намалял, съгласно изследването, оповестено в понеделник в списанието Pediatrics на Американската академия по педиатрия.

Вероятността пациентът да получи единствено лекарства за лекуване на тревогата без терапия се е нараснала доста през по-късните години от данните, оценени в това изследване, което продължава да се организира от Националния център за здравна статистика на Съединени американски щати.

Изследването сподели това, което оповестяват доставчиците на психиатрични услуги: Тревожността при младежите в Съединени американски щати се утежнява, споделя водещият създател на проучването доктор Лора Чавес, основен откривател в Центъра за проучване на равнопоставеността и резултатите от детското здраве в Детската болница в Кълъмбъс, Охайо.

" Тежестта на лекуването на психологични болести измежду дребните деца нараства ", споделя Чавес. " Дори когато пациентите са в положение да се ориентират в системата на опазването на здравето и да посещават лекари, това въпреки всичко може да остане без (пациентът) да получи лекуването, от което се нуждае. "

Слабост на проучването е, че то евентуално обгръща единствено част от казуса, споделя доктор Лата Макгин, професор по логика на психиката в университета " Йешива " в Ню Йорк, която не е работила по проучването.

Въпреки че изследването включва хора, които идват за лекуване, има доста хора, които в никакъв случай не идват в лекарския кабинет, сподели Макгин, която е и съосновател на " Когнитивни и поведенчески консултанти " в Уайт Плейнс, Ню Йорк. " Има доста и доста хора, които даже не получават нищо. "

Защо се нуждаем от терапия

Данните за лекуването са притеснителни, защото съществуващите данни демонстрират, че за множеството хора лечението е най-хубавият метод за лекуване на тревогата, споделя Макгин.

Но по-голямата част от младежите не са получавали никакъв тип терапия, макар че лекуване като когнитивно-поведенческата терапия или CBT е първа линия на отбрана против тревогата, добави тя.

За тежките положения, които се повлияват от лекарства, съгласно най-хубавите практики тези пациенти би трябвало да имат както фармацевтични, по този начин и психотерапевтични интервенции, сподели Макгин.

 Източник: CNN

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР