Според последните новини Вагнер“ напредват бързо към Москва, без да

...
Според последните новини Вагнер“ напредват бързо към Москва, без да
Коментари Харесай

Според последните новини Вагнер напредват бързо към Москва

„ Според последните вести „ Вагнер “ напредват бързо към Москва, без да срещат опозиция “, съобщи президентът Румен Радев по време на форума „ Вахау “ в Австрия.

„ Ако обстановката по сигурността в Русия продължи да се утежнява, би трябвало да помислим още веднъж, както по времето Елцин, какво ще стане с хилядите нуклеарни бойни глави и големите ресурси от химически оръжия в Русия “, сподели Радев.

 „ Имаме нов източник на неустойчивост и би трябвало да бъде доста деликатни. Надявам се, че европейските институции и НАТО, всички ние няма да стоим единствено като странични наблюдаващи, а ще консолидираме напъните си и ще предприемем ограничения защитим страните си и да подсигуряваме сигурността си “, акцентира президентът.

Президентът разяснява, че казусът с миграните е доста огромен и България, като външна граница на Европейски Съюз, се сблъска тежко с този проблем. „ Тази борба е доста мъчно и рискова. Една страна не може да води тази борба сама. Заради това започнах да повдигам въпроса повече поддръжка “, уточни Радев, представен от bTV.

„ Напълно разбираме, че приемането на България в Шенген е сензитивна тематика за австрийските политици и общество. Не съм пристигнал тук да лобирам. Искам единствено да кажа, че каквото и да решите, ще продължим да охраняваме външната граница по най-хубавия метод, по който можем. Но считам, че като България и Румъния биват държани отвън Шенген, това няма да направи Шенген по-силен. Страните на първа линия би трябвало да са вътре, безапелационен бе Радев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР