Според последните данни 25 души са загинали и още най-малко

...
Според последните данни 25 души са загинали и още най-малко
Коментари Харесай

Десетки загинали при обстрел на автоколона в Запорожка област, опитващи да влязат в Русия

Според последните данни 25 души са починали и още минимум 50 са ранени при обстрел на автомобилна колона от цивилни, които са чакали, с цел да влязат от украинската част на Запорожка област в съветската, оповестяват Укринформ и ТАСС . Русия и Украйна се упрекват взаимно за произшествието.

Според украинската страна, " на 30 септември към 7.30 часа въоръжените сили на страната-агресор, пренебрегвайки нормите на интернационалното филантропично право, са нанесли ракетен удар по Запорожие. Цивилен филантропичен ескорт с цивилни е обстрелван в покрайнините на града наоколо до автопазара “, предава държавната организация. " Продължават първостепенните следствени дейности, данните се прецизират “.

Както се оповестява, съгласно полицията в Запорожие съветските войски са изстреляли три ракети от С-300 по филантропичен ескорт, изравен покрай автомагистралата Запорожие-Орехов. По-рано имаше информация за 23 починали и над 60 ранени.

Съгласно думите на един от водачите на локалните съветски окупационни управляващи Владимир Рогов, " колите са били на автомобилния пазар на Ореховското шосе, където се образува колона за потегляне към района. На изхода от Запорожие те стреляха по колона от коли, които чакаха да преминат към освободената територия “.

" Има класическа провокация в англосаксонски жанр против нелоялното цивилно население. <...> Това беше направено по класическата формула " стреляха по себе си “ с следващи обвинявания против Русия “, написа Рогов.

Той добави, че обстрелът на колоната е възмездие на украинските управляващи. " Също завчера, в символ на митинг против дейностите на режима на [украинския президент Володимир] Зеленски, тези хора блокираха пътя с искане да ги пуснат на освободената територия. Веднага по-късно при тях пристигнаха представители на СБУ и полицията и започнаха намерено да заплашват “, написа ръководителят на придвижването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР