Според последни данни, през първото полугодие на 2019 година макроикономическата

...
Според последни данни, през първото полугодие на 2019 година макроикономическата
Коментари Харесай

Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма бедност

Според последни данни, през първото полугодие на 2019 година макроикономическата обстановка на Русия е била постоянна. Отчетени са невисоката инфлация, растежът на Брутният вътрешен продукт, заплатите и пенсиите. Реалните приходи обаче, които са главен индикатор за благосъстоянието на популацията, към този момент шеста поредна година понижават. Нараства броят на руснаците, които живеят под прага на бедността, популацията задлъжнява с рекордни темпове.

Според данни на Федералната статистическа работа на Русия (Росстат), през лятото на 2019 година инфлацията в Русия е забавила темповете си. През първите шест месеца на годината са се нараснали заплатите и пенсиите – надлежно с 1,9% и 0,8% по отношение на същия интервал на 2018-та година.

Само че този растеж не може да подсигурява позитивна динамичност на действителните приходи, които в Русия към този момент шеста година подред понижават. През първото полугодие намаляването им е с 1,3%. Нараства и броят на руснаците, живеещи под прага на бедността (13,5% спрямо 13,3% през миналата година). Експертите изясняват спадането на действителните приходи със забавянето на растежа на заплатите (1,9% против 8,5% през първото полугодие на 2018 г.)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР