Според последни данни, хората до 25 годишна възраст предпочитат да

...
Според последни данни, хората до 25 годишна възраст предпочитат да
Коментари Харесай

Защо младите теглят бързи кредити?

Според последни данни, хората до 25 годишна възраст избират да теглят бърз заем, вместо да преминат дългата процедура на банките. Друга статистика демонстрира, че заемите, които най-често вземат, са по този начин наречените бързи заеми и са относително ниски - до 3000 лева Данните са толкоз ясни, че дефинират без никакво подозрение следната наклонност - в случай че сте сред 18 и 23 години и имате потребност от заем, 75% е вероятността, че ще потърсите небанкова институция. За момента, младежите в тази възраст, които са се възползвали от банков заем, вместо от бърз, са единствено 25%.

Бързите заеми са за дребни суми
Точно от такива суми най-често се нуждаят младежите. Ако разгледаме в детайли възрастовата група - от 18 до 23 година - това са или студенти или хора, занапред навлизащи в специалностите си. Третият вид е да са безработни и да имат непостоянни приходи. В последния случай е ясно, че нямат трудов контракт и ще им би трябвало заем, който не изисква съществуването на подобен. На тях не са им нужни огромни суми, тъй като те нямат и огромни разноски - заплащането на наем, учебен срок, битови сметки или пазаруването на телефон или компютър. Всичко това влиза в две-три хиляди лева

Каква е потребителската група на младите?
В България, пълноправие се навършва на 18 години и доста от младежите още не са наясно тъкмо по какъв начин се ръководят персонални финанси. Това ги прави извънредно неподготвени да се оправят с разноските си от персонален темперамент, битовите сметки и да им останат пари и за храна и занимания. Тази възраст се отличава и с желанието да се позволява всеки проблем в последния миг, като съвсем постоянно се разчита на някой родител да оправи кашата. Истината е обаче, че не всички родители могат да си разрешат да покрият изненадващите разноски на детето си и заемът остава единствена алтернатива.
40.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР