Според портала Platformer, собственост на Илон Мъск, социалната мрежа Twitter

...
Според портала Platformer, собственост на Илон Мъск, социалната мрежа Twitter
Коментари Харесай

Twitter отказва да плаща сметки на Google Cloud

Според портала Platformer, благосъстоятелност на Илон Мъск, обществената мрежа Twitter е отказала да заплаща за облачните услуги на Гугъл Cloud. В резултат на това компанията може да загуби достъп до инструментите за модериране на наличието. Това не е първият път, когато компания отхвърля да заплати сметките си — съгласно Silicon Angle, през март Amazon заплаши да прекрати пазаруването на реклами в отговор на отхвърли да заплати за услугите на AWS.

Известно е, че договорът за услугата Гугъл Cloud би трябвало да бъде възобновен на 30 юни. Той беше подписан от дълго време — през 2018 година Тогава Twitter подписа многогодишно съглашение на стойност към $1 милиарда Преди идването на Мъск, компанията систематично прехвърляше от ден на ден и повече услуги в облака на Гугъл. Сега тя наподобява има намерение да върне съхранението и обработката на данните към личните си уреди и това ще би трябвало да стане бързо, защото остават единствено няколко седмици до приключването на контракта.

Един от главните проблеми, подчертани от Platformer, е, че обществената мрежа няма време да свърши цялата нужна работа, тъй че скоро може краткотрайно да остане без инструментите за модериране като Smyte, който оказва помощ в битката със спама и публикуването на материали със подиуми от принуждение над деца. След като Мъск стартира огромни съкращения в компанията, Smyte стартира да има механически проблеми — и те започнаха да пораждат безусловно всекидневно.

Политиките на Мъск за икономисване на разноски, които се ползват интензивно след закупуването на Twitter от милиардера, доведоха до голям брой провали. Решението на Twitter да се откаже от заплащането частично се дължи на незадоволителното качество на инфраструктурата на Гугъл от позиция на компанията, тъй че средствата към момента се държат, в случай, че последната поправя проблемите си. Според специалисти, вследствие на това Twitter, в противен случай, може да загуби достъп до някои услуги, в това число и тези от огромно значение за рекламодателите, които са главният източник на приходи за обществената мрежа.

Някои специалисти считат, че Мъск няма да може да окаже напън върху Гугъл и отново ще би трябвало да заплати рано или късно. Преди това компанията се опита да предоговори споразуменията с Amazon и Oracle clouds, чиито услуги също употребява, с цел да понижи разноските си. Малко евентуално е неплащането на основни играчи да окаже позитивно влияние върху репутацията на бизнеса измежду останалите облачни снабдители, които са от огромно значение в актуалния свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР