Според полицията в Щутгарт, насилието е започнало, след като властите

...
Според полицията в Щутгарт, насилието е започнало, след като властите
Коментари Харесай

Насилието в Щутгарт започва след като полицията проверява инцидент с наркотици

Според полицията в Щутгарт, насилието е почнало, откакто управляващите ревизира случай с опиати , оповестява БиБиСи.

Ситуацията ескалира, откакто 17-годишен е разпитан за хипотетично закононарушение , съобщи зам.-ръководителят на полицията в града Томас Бергер пред кореспонденти.

Група сред 100 и 200 души реагира, като хвърляха камъни и бутилки срущу полицията на централния площад Schlossplatz.

След което тълпата нараства до сред 400 и 500 души, които атакуват полицията . За доста от нападателите има информация, че са с качулки и маскирани.

Ръководителят на полицията Франк Луц изясни, че обстановката е станала по-напрегната през последните три до четири седмици . Той разяснява, че хора участващи в събитията в Щутгарт, се напиват обществено и възприемат нападателен и афектиран звук към полицията в обществените медии.

Местните политици и елементарните жители са възмутени и шокирани , заявявайки, че мащабът на набезите е невиждан за Щутгарт през последните години.

Магазин за мобилни телефони и магазин за бижута са измежду нападнатите и разграбени. Някои търговски обекти за бързо хранене също са вандализирани. Общо 40 магазина са развалени, а 9 разграбени .

Двадесет и четирима души са задържани - 12 германци и 12 са разказани като негерманци . Полицията моли за свидетелски показания, в това число фрагменти от мобилни телефони.

12 служители на реда са ранени и 12 полицейски транспортни средства са развалени .

Кметът на града Фриц Кун сподели: " Бях доста шокиран тази заран, когато научих за случилото се през нощта. Щутгарт в никакъв случай не е ставал очевидец на сходна нощ с сходни офанзиви против полицията . "

Подобно държание е недопустимо, без значение от повода, било то алкохол или подбудителство посредством обществени медии , добави кметът.
 Ранени служители на реда и разрушени магазини в размирна нощ в Щутгарт
Ранени служители на реда и разрушени магазини в размирна нощ в Щутгарт

Трудно преодоляване на неразбираеми като причина безредици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР