Според подробния материал за сделката за придобиване на бизнеса на

...
Според подробния материал за сделката за придобиване на бизнеса на
Коментари Харесай

Кой е грузинският милиардер, свързан със сделката с ЧЕЗ

Според подробния материал за договорката за придобиване на бизнеса на чешкото сдружение у нас от българската компания “Инерком “, 62-годишният грузинец ще обезпечи част от средствата посредством свои офшорки.

Името на Паата Гамгонеишвили обаче попада в интернационалното следствие за укриване на налози “Парадайз пейпърс “. Освен това милиардерът се оказа обвързван и със собствеността на мол "Парадайз " и стоков базар "Илиенци " в София.

Гамгонеишвили попада като член на борда на шефовете на компания "Булреал " АД, притежател на стоков базар "Илиянци ", а дружно със сънародника си Роланд Исаев до лятото на м.г. бе притежател на мол "Парадайз " посредством „ Булфелд “ ЕООД. През септември м.г. "Булфелд " продаде комерсиалния център на южноафриканския фонд NEPI за рекордната сума от 252,9 млн. евро.

Кой е Паата Гамгонеишвили?

Роден е на 28 август 1955 година в грузинския град Кутаиси. През 1986 година приключва Московския институт за инженери по геодезия и кадастър, като от 1986 до 1990 година е работил като началник на лаборатория по компютърна техника и технологии в същия институт.

Гамгонеишвили стартира бизнеса си през 1988 година, създавайки кооператив за продажба на хардуер и програмен продукт. През 1991 година той записва акционерно сдружение за импорт на видео-, аудио- и домашен уреди "Гепард ".

През 1994 година грузинецът основава комерсиална банка "Славянски заем " и е ръководител на управителния й съвет. През 1998 година за задачите на строителството и по-нататъшното действие на търговски центрове е основана компанията WAKELIN PROMOTIONS LIMITED, която сега има два многофункционални търговски центъра в Москва, единият от които - "Златен Вавилон ", е получил премия за най-хубавия търговски център през 2003 година

Според формалната информация Гамгоинешвили взе участие интензивно в осъществяването на доста строителни планове в съветската столица, като огромни търговски центрове на Кутузовски проспект, вилно населено място "Флоренция " и други
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР