Според подадено на 3 март заявление Silvergate Bank е инструктирана

...
Според подадено на 3 март заявление Silvergate Bank е инструктирана
Коментари Харесай

Silvergate Bank ще трябва да върне $9.85 милиона на BlockFi

Според подадено на 3 март заявление Silvergate Bank е инструктирана да върне $9.85 милиона на BlockFi в границите на настоящата процедура по неплатежоспособност на крипто заемодателя.

Това произтича от съглашение сред BlockFi и Silvergate през август 2020 година, в което банката е работила като депозитарна институция за избрани ACH транзакции.

През ноември 2021 година BlockFi се съгласи да сътвори запас, съдържащ $10 милиона, като съгласно изискванията сметката ще бъде прекъсната 90 работни дни след последния превод.

В резултат на това Silvergate към този момент е задължена да освободи $9.85 милиона от аварийна сметка, а останалите $150,000 могат да бъдат държани в нея.

Това правосъдно предписание е част от настоящото произвеждане по неплатежоспособност на BlockFi, защото компанията подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност през ноември 2022 година

Крипто заемодателят дължи сред $1 милиард и $10 милиарда на своите над 100,000 кредитори.

Въпреки че Silvergate имаше експозиция към BlockFi в размер на по-малко от $20 милиона и не беше настойник на обезпечените с Биткойн заеми SEN Leverage на BlockFi, нито пък имаше някакви вложения в BlockFi, двете компании въпреки всичко имаха близки връзки.


 


Това беше потвърдено, когато BlockFi назова Silvergate на 10 ноември и разгласи безсрочното прекъсване на тегленията в същия ден заради срутва на FTX.

Съдебната заповед, изискваща връщането на средствата не е обвързвана с неотдавнашните разногласия към Silvergate. На 1 март банката разгласи,  че ще забави подаването на 10-К доклада си и загатна за настоящи регулаторни следствия.

Това докара до разграничаване  от страна на няколко огромни крипто компании от банката, а BlockFi не е коментирала въпроса все още на писане на публикацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР