Според плана за устройствен план на Борисовата градина стадион Юнак

...
Според плана за устройствен план на Борисовата градина стадион Юнак
Коментари Харесай

Кралев обеща ледена пързалка на мястото на стадион Юнак


Според проекта за организационен проект на Борисовата градина стадион " Юнак " би трябвало да се трансформира в зелена повърхност. Сн. БГНЕС

Ледена пързалка ще бъде инсталирана идната зима на стадион " Юнак " в София. Това разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на парламентарния надзор в петък.

Стадион " Юнак " се намира в Борисовата градина, на процедура е опустошен и от години е заварден с огради.

Според Кралев там може да бъде сложена ледена пързалка, купена за 340 000 евро от Национална спортна база. В момента тя се употребява за международното състезание по фигурно пързаляне за девойки и юноши в " Арена Армеец ".

Поставянето на ледена пързалка на мястото на стадион " Юнак " обаче опонира на плана за проект за Борисовата градина, който сега е в развой на приемане. В последния вид на документа е планувано стадион " Юнак " да се трансформира в зелена повърхност, а през зимата да се употребява за пързаляне с шейни.

Все отново е допустимо това да бъде променено до окончателното приемане на устройствения проект на парка.

Кралев сподели още, че до идващия сезон би трябвало да е завършил ремонтът на Зимния замък в София. Модернизацията е за 4 млн. лв. без Данък добавена стойност. Съоръжението не е ремонтирано главно от откриването си през 1983 година

Пред депутатите Кралев съобщи, че в интервала 2007-2017 година страната е отпуснала 29.86 млн. лв. за подкрепяне на състезатели в зимните спортове. Парите са били разпределени сред шест федерации - по ски, биатлон, кънки, хокей на лед и шейни на улей и естествени трасета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР