Според пиар експертът Любомир Аламанов хората на Бойко Борисов могат

...
Според пиар експертът Любомир Аламанов хората на Бойко Борисов могат
Коментари Харесай

Христо Иванов в шах? „Демократична България“ не може да подкрепи правителство на ГЕРБ

Според пиар специалистът Любомир Аламанов хората на Бойко Борисов могат да сформират държавно управление с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ

След изказването на Кирил Петков и Асен Всилев, че „ Продължаваме промяната “ няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, съдружниците им от „ Демократична България “ са сложени в обстановка, в която или остават лоялни на сътрудниците си, което ги изключва от диалози с ГЕРБ, или отиват на другата страна, което не биха го създали преди локалните избори. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев.

„ Ако можеше ГЕРБ да отдели Демократична България и да ги включи в кабинет без политици, щеше да се случи в предходния парламент. В момента с тази предизборна коалиция „ ПП-ДБ “ авансово пресякоха сходен вид варианти, като образуваха съюз, който има по-дългосрочна цел от тази да образува в този момент болшинство, а тя е да се завоюва София през есента “, изясни той.

Според журналистът Мира Баджева пък позицията на „ Демократична България “ била по-нюансирана, само че това не значи, че ще има разцепление в обединението. „ Според мен се мисли за кабинет с специалисти. За Христо Иванов е доста по-изгодно. Те виждат за себе си доста повече изгоди да има кабинет, в сравнение с да вървим на нови избори ”, разяснява тя.

Според нея никой няма интерес от нови парламентарни избори през лятото. 

„ Символен беше въпросът кой ще завоюва първото място. Важното е кой първи ще предложи вид, към който другите да се обединят. По-лесно щеше да е Политическа партия да предложат вид, който ГЕРБ да поддържа, без ангажимент за присъединяване с министри ”, съобщи Стойчев. По думите му обединението ПП-ДБ би предложила кабинет с непознати фигури.

„ Продължаваме промяната “ построиха своят облик с антиГЕРБ реторика и е немислимо да го сменят в този момент, тъй като ще е злополука за тях. Осъзнават това доста добре, само че въпреки това, отхвърляйки държавно управление, препоръчано от хора, които няма да имат нищо общо с политиците, ще доста мъчно за отричане. Ще се търсят хора, които не са имали допир с партиите “, добави той.

„ Ако се отхвърли подобен вид с първия мандат, ще е мъчно да се осъществя втория, макар че Бойко Борисов има предпочитание да се ограничи властта на Румен Радев. Изключително сложна става обстановката “, разяснява политологът. 

Пиар специалистът Любомир Аламанов пък счита, че ГЕРБ-СДС биха могли да сформират стабилно държавно управление с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Още преди изборите Борисов се обърна към своя електорат и сподели „ хайде да обсъдим разновидността за коалиция с Българска социалистическа партия! “, т.е. така наречен хартиена коалиция сега има болшинство и с Има Такъв Народ могат да си ръководят четири години изцяло умерено, добави той.

Каквото каже водачът, партията ще изкозирува и ще го поддържа, разяснява Аламанов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР