Според петима служители от Египет, САЩ и Израел египетски официални

...
Според петима служители от Египет, САЩ и Израел египетски официални
Коментари Харесай

Египет търси подкрепа от САЩ за сигурността по границите на фона на преговорите за Газа

Според петима чиновници от Египет, Съединени американски щати и Израел египетски публични лица са отправили голям брой претенции от Съединени американски щати в договарянията с Израел за Газа, включителн о финансиране и съоръжение за сигурност , написа " Политико ".

През последните месеци Кайро изиска от Съединени американски щати да обмислят помощ за даването на спомагателни траншове от финансиране и ново военно съоръжение - като системи за сигурност и радарни системи - за обезпечаване на границата с Газа в подготовка за израелска сухопътна инвазия в Рафах, споделиха петимата чиновници, всички от които получили анонимност, с цел да приказват за чувствителни полемики.

Египетските претенции идват, до момента в който американски чиновници разискват с сътрудниците си в Катар, Египет и Израел да изгладят проект, който в последна сметка да докара до пауза в борбите, с цел да разреши освобождението на всички останали заложници, държани от " Хамас " в Газа.

Египетски и американски чиновници от ден на ден имат вяра, че нашествието в Рафах в последна сметка ще се случи.

Египетските управляващи се опълчиха твърдо на тази концепция , заявявайки, че нашествието неизбежно ще принуди стотици хиляди поданици на Газа да избягат на юг към границата, където евентуално ще се опитат да преминат. Длъжностните лица са изключително разтревожени от прекосяването на бойци на " Хамас " в Синай - район, който от години е приютявал екстремисти, които са направили голям брой смъртоносни терористични офанзиви.
 Съединени американски щати упорстват Израел да се въздържа от военна интервенция в Рафах
Съединени американски щати упорстват Израел да се въздържа от военна интервенция в Рафах

Срещата им в Съединени американски щати се организира, откакто стана ясно, че пътуването на делегацията на Израел за разискване на опасенията на Вашингтон е било анулирано

Допълнителното финансиране и оборудването, поискани от Египет, ще оказват помощ на военните му сили да се оправят с евентуален приток на поданици на Газа на границата, споделиха публични лица. Но египетските петиции - въпреки и типични, изключително в разгара на интензивни интернационалните договаряния - прибавиха спомагателен пласт трудност към договарянията и ги забавиха, споделиха двама американски чиновници.

" За да може Израел да продължи напред с нахлуването в Рафах, ние в действителност се нуждаем от утвърждението на Египет " , сподели израелският чиновник. " Те се тревожат за тяхната граница. Те не желаят да настанят всички поданици на Газа в Рафах.

Египетското външно министерство отхвърли коментар. Държавният департамент на Съединени американски щати също отхвърли коментар.

Трети американски чиновник сподели, че администрацията е ускорила диалозите с египтяните през последните седмици на фона на възходящата угриженост за нейната граница, добавяйки, че Вашингтон също желае да затвори всички евентуални направления за контрабанда за " Хамас ".
 Организация на обединените нации: Расте интернационалният консенсус за прекъсване на Израел в Газа
Организация на обединените нации: Расте интернационалният консенсус за прекъсване на Израел в Газа

Нападение против Рафах би предизвикало филантропична злополука

Около 1,5 милиона души са избягали в Рафах от други елементи на Газа , с цел да избягат от войната. Те нямат къде другаде да отидат с изключение на граничния район, настояват египтяните, защото Израел значително им е попречил да се движат на север.

Възможно е Кайро в последна сметка да получи помощ от другаде - евентуално от арабски страни. По-рано този месец американски чиновници се готвеха да показват на Израел проект за подкрепяне на защитата на границата вместо навлизане в Рафах.

През последните години Съединени американски щати удържаха стотици милиони долари за Кайро поради неспазването на правата на индивида в Египет. През септември САЩ утвърди 235 милиона $ помощ за Египет, само че задържа спомагателни 85 милиона $ по същата причина. Египет изиска от Съединени американски щати да премислят позицията си и да обмислят даването на спомагателни средства , които съгласно тях са им нужни за справяне с последствията от нашествието в Рафах.
 Съединени американски щати не желаят да обезпечат някои оръжия на Израел
Съединени американски щати не желаят да обезпечат някои оръжия на Израел

Това сподели военачалник Чарлз Куинтън Браун на събитие, проведено от Defense Writers Group
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР