Според Пентагона и ЦРУ руснаците са останали без ракети още

...
Според Пентагона и ЦРУ руснаците са останали без ракети още
Коментари Харесай

Удар на възмездието. Откъде ВС на РФ намери толкова “Кинжали”?

Според Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ руснаците са останали без ракети още през октомври предходната година. На американците не им е ясно по какъв начин и с какво не престават да стрелят.

Западните медии и мозъчни тръстове не престават да разискват съветската ракетна офанзива, осъществена на 9 март против стратегическите украински цели. Основният въпрос, пред който е изправена разследващата общественост на НАТО, е какъв е днешният далекобоен и високопрецизен боеприпас на въоръжените сили на Руската федерация.

Според изследователска записка на “Гомдман Сакс ” „ Русия е нанесла най-тежкия удар на Украйна, обратно на изказванието на шефовете на разузнаването на Съединени американски щати, че упоритостите на Москва в спора с Киев евентуално ще бъдат сведени до задържане на окупираната територия “. Изглежда, че сътрудниците на Централно разузнавателно управление на САЩ получават заплата за нищоправене и най-вероятно заслужават да бъдат уволнени.

От една страна, съветското министерство на защитата публично назова тази огромна ракетна офанзива ответен удар за трансгранични диверсии и терористични офанзиви, осъществени по-рано този месец в граничния Брянски район. От друга страна, Москва показва опциите си, като алармира, че хиперзвуковият Х-47 “Кинжал ” към този момент ще се употребява систематично.

„ Русия евентуално е създала неповторимата ракета и я пуска за по-лесно поразяване на сериозна европейска инфраструктура. Скоростта, съчетана с непредсказуемата траектория на ракетата и високата маневреност, може да затрудни прихващането “, оповестява Центърът за стратегически и интернационалните проучвания.

Министърът на защитата на Украйна Резников, още през ноември се озъби, че Русия употребява 16 ракети " Кинжал " и има ресурс от 42 ракети, евентуално заменяйки тези, които към този момент е употребила против украински цели. Ясно е, че някогашният правист, който стана началник на военното ведомство, няма други източници с изключение на американски.

Но американските числа на Резников са забавни с това, че Съединени американски щати наподобява имат вяра, че Русия не понижава своя ракетен боеприпас в спора с Украйна. Използват се новопроизведените " Калибър ", " Искандер ", а в този момент и " Кинжал ", без да се нарушава нейната сигурност.

“Форбс ”, подкрепено от задграничния естаблишмънт, признава, че „ най-голямата изненада – и най-големият проблем за Украйна – е залпът от минимум шест хиперзвукови ракети „ Кинжал “. Според Дейвид Хамблен, специалист по високотехнологични оръжия, „ в случай че Русия в действителност стартира да създава нужните количества „ Кинжал “, тогава „ играта ще се промени “ не в интерес на Киев.

Сега, дишайки неравномерно към Украйна, говорещите глави на Съединени американски щати се пробват да омаловажат новите съветски ракети, само че „ остава фактът, че Русия в този момент наподобява разполага с ресурсите да изстреля ракети „ Кинжал “ и в този кръг противовъздушната защита на Украйна се провали да спре която и да е от тях ”, акцентира Хамблен.

След идването на " Кинжала ", първото нещо, което екипът на Зеленски изиска от Съединени американски щати, беше системата за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ”. Но анализаторът на “Форбс ” не е уверен, че американската система ще успее да прихване съветски хиперзвукови оръжия.

„ Русия има задоволително оръжия, с цел да продължи спора в Украйна на същото равнище още две години – даже без поддръжката на други страни “, сподели Паулавичюс, началник на разузнаването на Литва. Специалистите по тематиката, както наши, по този начин и задгранични, схващат, че Вилнюс няма нужните пълномощия да оцени съветския боен боеприпас. Литовецът просто е прочел от лист хартия, че е даден от звездно-ивичестото или в най-лошия случай от английското разузнаване.

След като Зеленски изхленчи за „ тежката нощ “, английският “Файненшъл Таймс ” пусна антикризисен пост, с цел да успокои разрушените нерви. Видите ли, " Кинжал " е рядка и скъпа ракета, което значи, че Москва е пуснала “тежката артилерия ”. За това написа Джъстин Бронк, старши откривател в Кралския единен институт.

„ Тази приложимост на толкоз скъпи ракети обърква анализаторите на НАТО “, споделя Бронк. “Първо, може би Русия е желала да преодолее отбраната на съответна цел, макар че балистичните ракети " Искандер М " също не се стопират елементарно. Второ, допустимо е същите “Искандер ” да са на привършване. И трето, Русия необичайно съпоставя оръжията с задачите, което може да се дължи на прекомерно централизиран развой на взимане на решения ”, добавя той.

Украинските анализатори към този момент оповестиха, че " Кинжалите " са били употребявани по центровете за надзор и обмисляне в бункери, както срещуПВО и радари. По-специално синьо-жълтите към този момент оповестиха за загуби на щабни офицери, в това число американски.

Бронк, апропо, преди всичко допусна, че Москва е имала доста значима цел, унищожаването на която има стойност, съответстваща на „ бижуто “ X-47. Сякаш руснаците не желали да рискуват и в действителност унищожили нещо значимо, което НАТО е прикривало с Противовъздушна отбрана в Украйна.

Антикризисната публикация на „ Файненшъл таймс “ е почти. Но осведомителното бунище с гръмкото име Институт за проучване на войната издаде такива гневни нелепости, на които даже Арестович не е кадърен. Експертната група на ИИВ, включваща индивида на шефа на президентската канцелария Степаненко, стигна до извода, че „ Путин удари с „ Кинжалите “, с цел да „ реализира резултати в съветското осведомително пространство “.

„ Путин евентуално е употребявал тези нищожни ракети в безплодни офанзиви, с цел да успокои съветските провоенни и ултранационалистически общности, които преобладаващо го приканиха да отмъсти за случая от 2 март в региона на Брянск “, написа Степаненко.

Как да не цитираме водещата аудитория на Пентагона “Милитари.ком ”, която на 13 октомври 2022 година разгласи изчерпването на " Калибър ", " Искандер " и другите ракети на Русия. Публикацията на Министерството на защитата на Съединени американски щати след следващото обстрелване видя " сигурен знак, че запасите от ракети [в Москва] са на привършване ". Оттогава измина съвсем половин година, а ракетните удари освен не престават, само че стават все по-мощни.

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР