Според партията служебното правителство е купило един от седемте танкера

...
Според партията служебното правителство е купило един от седемте танкера
Коментари Харесай

Конспиративните теории на ДБ: Сценарий на служебния кабинет да се обвържем отново с „Газпром”

Според партията служебното държавно управление е купило един от седемте танкера с полутечен газ, с цел да се сътвори схващане, че няма други други възможности
„ С разнородни маневри откогато е на власт, служебното държавно управление се пробва да върне „ Газпром ” като главен снабдител на синьо гориво за България. То освен рискува да остави страната без сигурни доставки през зимата, само че и да я сложи още веднъж според от Кремъл, който употребява износа на енергосуровини като политическа бухалка ”, се споделя в позиция на „ Демократична България “, изпратена до медиите.

„ Служебният кабинет се опита да заблуди българските жители с пазаруването единствено на един от резервираните от България седем танкера с полутечен газ, за да се сътвори схващане, че няма други други възможности и най-после да се принудим да се обвържем още веднъж с „ Газпром ”. В последните две седмици държавното управление проточи договарянията с Турция за обезпечаване на терминали за полутечен газ, през които да получим количествата от танкерите на американската компания Cheniere ", декларират от Демократична България.

В позицията се споделя още, че с дейностите и бездействието си служебният кабинет „ връзва ръцете ” и на идващото постоянно държавно управление. Затова от Демократична България упорстват служебното държавно управление в незабавен порядък да резервира слотове на гръцкия терминал за ноември и декември, в това число след рамково съглашение за взаимност за потреблението на терминала.

Друго искане е да се подписа съглашение с Турция за междусистемно свързване, тъй че България да може да внася полутечен газ когато и да е, както и да подписа контракт за доставки на полутечен газ за най-малко 12 месеца, с цел да се подсигурява потреблението в България, даже при цялостно прекъсване на съветския газ за Европа тази зима.

Друго незабавно деяние, което от Демократична България показват в позицията си, е издаването на акт 16 на интерконектора с Гърция, с цел да получим евтиния азерски газ по нея преди началото на отоплителния сезон.

Демократична България упорстват и да се потърси опция за суапови покупко-продажби за импорт на природен газ от Алжир, в това число посредством експорт на зърно, както и за проект за компенсиране на битовите консуматори и на бизнеса поради високите цени на газа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР