Според паралелно преброяване на 70% на Галъп ГЕРБ-СДС заема първото

...
Според паралелно преброяване на 70% на Галъп ГЕРБ-СДС заема първото
Коментари Харесай

Обрат при паралелното преброяване

Според редом броене на 70% на " Галъп " ГЕРБ-СДС заема първото място след изборите. Малко след тях е обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". Данните бяха показани пред Българска национална телевизия.

На трето и четвърто място се подреждат Движение за права и свободи и " Възраждане ", с минимална разлика в резултата. Ето и резултатите от паралелното броене:
ГЕРБ-СДС - 24.4% ПП - Демократична България - 23.4% ДПС - 14.5% Възраждане - 14.2% БСП - 9.5%
Според паралелното броене на " Тренд " при 85% осъществяване на извадката ГЕРБ/СДС печели първото място с 26.4% от гласовете, следвани от ПП/ДБ с 24.8%.

Трета политическа мощ в 49-ото Народно заседание е " Възраждане с 13.9%, а Движение за права и свободи се подреждат на четвърто място с 13.4%. В Народното събрание влизат също Българска социалистическа партия с 9% и " ИТН " с 4.1%.

Пет партии влизат в 49-ото Народно заседание. Това излиза наяве при 80% редом броене на " Маркет линкс ".

ГЕРБ-СДС са първа политическа мощ с 25% поддръжка, а ПП-ДБ остават на втора позиция с 23,5% от гласовете. Трети са Движение за права и свободи с 14,5%, четвърти - " Възраждане " с 13,4%, и пети Българска социалистическа партия с 8,4% поддръжка.

С 3,9% поддръжка " ИТН " са покрай 4-процентната преграда. Под чертата за идващия парламент остават " Български напредък " с 3,8% и " Левицата " с 2,2%.

Според данните изборната интензивност е 39,9%.

По отношение на разпределението на мандатите, при този резултат ГЕРБ-БСП биха получили 71 мандата, ПП-ДБ - 66, Движение за права и свободи - 41, " Възраждане " - 38, а Българска социалистическа партия - 24.
 Екзитпол: Фотофиниш на 2 април
Екзитпол: Фотофиниш на 2 април

Няма изясненост нито за първото, нито за третото място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР