Според оценките на НАТО загубите на Русия във война срещу

...
Според оценките на НАТО загубите на Русия във война срещу
Коментари Харесай

НАТО разкри огромните загуби на Русия в Украйна

Според оценките на НАТО загубите на Русия във война против Украйна са нарастнали доста, разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък, в Брюксел, съобщи „ Дойче веле ”. (Видеото е архивно.)

Според изнесената от него информация западните разследващи служби допускат, че броят на убитите и ранените съветски бойци е над 350 хиляди.

Столтенберг акцентира, че Русия заплаща доста висока цена за „ дребни ” териториални придобивки.

Данните на НАТО се доближават до украинските. Според Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна до момента Русия е изгубила 427 840 бойци в нашествието си.

„ Руските сили не престават офанзивите в няколко региона на фронтовата линия. Русия се концентрира в интервенции на запад от Авдеевка и Мариинка и в Донецка област ”.

Това сочи последният разбор на английското военно разузнаване за бойните дейности в Украйна.

„ Тези посоки образуват 60% от офанзивите през последните четири седмици ”, регистрира отчетът.

„ Въпреки това, междинният брой на докладвани седмично наземни офанзиви в Украйна е намалял с 13% от края на февруари 2024 година, когато са били до 600 на седмица ”, демонстрират данните.

След като Русия пое контрола над Авдеевка и няколко села на запад от града през февруари, напредъкът на съветската войска се забавя, разясняват английските военни.

„ Много е евентуално общата обстановка да остане предизвикателна за украинските елементи през идващите седмици, защото Русия продължава да възвръща силите си и да нападна в предпочитаните посоки ”, предвиждат от Лондон.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 14 March 2024.

Find out more about Defence Intelligence's use of language:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР