Според оценките на енергийната компания до 5,5 тона радиоактивна вода,

...
Според оценките на енергийната компания до 5,5 тона радиоактивна вода,
Коментари Харесай

5,5 тона радиоактивна вода изтекоха от АЕЦ Фукушима

Според оценките на енергийната компания до 5,5 тона радиоактивна вода, съдържаща 22 милиарда бекерела радиоактивни субстанции, е изтекла, откакто клапани на оборудването за филтриране на водата са били оставени отворени по време на работа по поддръжката, дъполва Българска телеграфна агенция.

В пунктовете за наблюдаване към атомната електроцентрала или при мониторинга на вътрешната мрежа в обекта не са открити значими промени, съобщи компанията.

През ноември предходната година приключи третият стадий от изпускането в Тихия океан на пречистена радиоактивна вода от атомната електроцентрала " Фукушима ". Както и при предходния, втори стадий от отделянето в океана на пречистената радиоактивна вода, " Токио електрик пауър къмпани холдингс " изпусна още към 7800 тона модифицирана вода. Това стана посредством подводен тунел, по който пречистената радиоактивна вода се води в океана, на един километър от брега. 

Япония твърдеше, че не е записано радиоактивно замърсяване на водите в региона на крайбрежието на океана край АЕЦ " Фукушима ", само че Китай и Русия обаче вкараха ограничавания върху вноса на риба и морски блага от Япония.

Планира се до март тази година да бъдат изпуснати още количества модифицирана вода от централата. 

Управляващите в Токио възнамеряват да изтърван в Тихия океан общо 1,34 милиона тона модифицирана вода от атомната централа, която аварира поради тежкото земетресение през март 2011 година и последвалата вълна цунами, която опустоши североизточното крайбрежие на Япония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР