Според оценката на експерти, става дума за едно от най-големите

...
Според оценката на експерти, става дума за едно от най-големите
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания разследват руски криптотранзакции за $ 20 милиарда

Според оценката на специалисти, става дума за едно от най-големите нарушавания на глобите против Русия, наложени поради нахлуването й в Украйна. Garantex е в „ черния лист ” от април 2022 година Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати твърди, че борсата „ съзнателно подценява отговорностите “ за битка с прането на пари и финансирането на тероризма.

Garantex е учредена през 2019 година в Естония, само че през февруари 2022 година лицензът ѝ е лишен. Вашингтон твърди, че платформата е била следена от офис в небостъргача „ Федерация ” в Международния настоятелен център Москва Сити. Криптоборсата работи с карти на Sberbank, TinkoffBank и AlfaBank, които са обект на наказания от Съединени американски щати.

Garantex не разясняват следствието, само че по-рано този месец обявиха, че вземат всички ограничения, с цел да предотвратят потреблението на борсата за противозаконни действия.

Плащанията, които привлякоха вниманието на западните страни, са направени посредством обвързаната с $ криптовалута Tether (USDT) – най-търгуваната криптовалута в света, с монети в послание...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР