Според отчета за продажбите на Ford за юли от електромобила

...
Според отчета за продажбите на Ford за юли от електромобила
Коментари Харесай

Електрическият Ford Mustang изпревари по популярност конвенционалния

Според доклада за продажбите на Ford за юли от електрическия автомобил Mustang Mach-e са продадени 4 970 бройки, до момента в който резултатът за елементарен състезателен автомобил Mustang е 3 367 екземрляра, т.е. електрическият автомобил се оказва по-популярен от едноименния автомобил с ДВГ.

Това е вторият път от началото на 2022 година, когато Mustang Mach-e съумява да изпревари Mustang по продажби. Търсенето на електрическия SUV е повишено със 74.1 %, до момента в който постоянните продажби на Mustang са спаднали с 18.4 %, съгласно статистиката на Ford.

По отношение на продажбите на електрически автомобили Ford като цяло, през втория месец на лятото те бележат растеж със 168.7 % по отношение на юли 2021 година По-специално от " Синия овал " са съумели да продадат 2 173 бройки от модела F-150 Lightnings, което е и най-хубавият резултат за пикапа от стартирането му на пазара.

Дилърите също по този начин са продали 526 микробуса E-Transit, като съгласно информация на Ford този модел заема 95 % дял от пазара на електрически микробуси през юли.

Връщайки се към елементарния Mustang, актуалното шесто потомство с две порти се създава от 2016 година Предстои появяването на ново потомство, като пемиерната дата към този момент е оповестена: представянето ще се състои на 14 септември на автомобилното ревю в Детройт.

Известно е, че спортната кола ще резервира досегашния V8 мотор и ще се предлага в това число – евентуално като алтернатива – с шестстепенна механична скоростна кутия. Производството на нововъведението ще бъде проведено в завода във Флат Рок, който по този мотив ще бъде осъвременен и квалифициран за увеличение на индустриалните размери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР