Според оставащите в коалицята партии БСП и Демократична България това

...
Според оставащите в коалицята партии БСП и Демократична България това
Коментари Харесай

БСП и ДБ: Това управление трябва да продължи

Според оставащите в коалицята партии Българска социалистическа партия и " Демократична България " това ръководство би трябвало да продължи. За Българска социалистическа партия не е време за опити, а за разговор. Според " Демократична България " след излизането на " ИТН " от ръководещата коалиция никой не може да каже накъде върви страната. Искат диалог за бъдещето на обединението.

След като през вчерашния ден застана зад политиката на кабинета на Кирил Петков и сподели, че най-важното нещо сега е да се одобри актуализацията на бюджета, през днешния ден в Сопот водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли да разяснява политическата обстановка.

" Тук от ВМЗ по други тематики няма да приказвам. Достатъчно беше напрежението, което се сътвори в последните седмици. Смятам, че някои хора даже злоупотребяваха ", сподели Нинова.

От Българска социалистическа партия се надяват на здрав разсъдък, само че в последна сметка не се плашат и от избори.

" Изборите са допустимо най-вредният вид за България сега. Ако можеха да трансформират нещо, сигурно щяха да бъдат положителни, само че аз не виждам подобен вид сега. Ако изборите повторят тази обстановка, считам, че тъкмо в този момент в България не са нужни избори, само че каквото стане в Народното събрание ", сподели Александър Симов.

От " Демократична България " считат, че е нужно да се откри формула за търсене на поддръжка, с цел да не наподобява тя въпрос на някакви пазарлъци.

" Който счита, че има формула за нов кабинет, да излезе и отговорно да съобщи това нещо. Нов кабинет не е като нови обувки да си купим на пониженията. Става дума да се откри ясна формула какво законно ръководство може да бъде дефинирано. Аз не виждам такава формула, само че който приказва, да излезе от бункера и да излезе пред хората с ясна визия какво предлага ", сподели Христо Иванов.

От " Демократична България " считат още, че би трябвало оптимално отговорно да се поддържа държавно управление на малцинството.

" В такава тежка обстановка на война и на икономическите провокации в страната по време на тази война е безусловно безконтролно да оставим страната без ръководство, тъй че ние от Демократична България както и до момента градивно ще търсим метод да бъде укрепено ръководството ", сподели Атанас Атанасов.

Според министъра на правораздаването антикорупционното законодателство в обединението прекалено много се е проточило. Тя се надява да не е съзнателно.

" През последните месеци всички мисля, че станахме очевидци на разнообразни разногласия, полемики по разнообразни тематики. Това, което аз мога да споделя от гледна точна на антикорупционното законодателство е, че дебатът се проточи прекомерно дълго. Аз защитавах визията, че ние би трябвало да ускорим дебата. Надявам се, че забавянето не е било съзнателно. Очаквам в Народното събрание политическите сили да седнат и да приказват градивно, тъй като в границите на всички рецесии и настоящата война в Украйна с всеки от другите сътрудници министри на правораздаването, които приказвам, всички са доста обезпокоени, дано да не хвърляме страната в безпорядък ", сподели Надежда Йорданова.

" Продължаваме промяната " оповестиха, че ще внесат проектозакона за антикорупционтата комисия и че ще предлагат за ръководител Бойко Рашков.

ПОВЕЧЕ ЗА ТРУСОВЕТЕ В КОАЛИЦИЯТА - ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР