Според ООН Ивицата Газа се е превърнала в най-опасното място

...
Според ООН Ивицата Газа се е превърнала в най-опасното място
Коментари Харесай

ООН: Газа се е превърнала в най-опасното място в света за журналистите

Според Организация на обединените нации Ивицата Газа се е трансформирала в най-опасното място в света за публицистите и техните фамилии, заяви Си Ен Ен.


По данни на Комитета за отбрана на публицистите (КЗЖ) от нападенията на 7 октомври насам в Газа са убити минимум 57 палестински публицисти. Общо от 7 октомври насам са убити минимум 64 публицисти, измежду които четирима израелски и трима ливански публицисти.

Журналистите " осведомят света в действително време за ужасите, на които са подложени цивилните в Газа. Тяхната безрезервност заслужава самопризнание. Но един по един тези очи на терен се замъгляват ", се споделя в изказване на Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида в окупираните палестински територии.

Организация на обединените нации съобщи, че е обезпокоена и от необятно публикуваните изказвания, че публицисти и медийни служащи са получавали заплашителни и сплашващи телефонни позвънявания от израелски чиновници по сигурността, се споделя в изказването.

Убийствата и насилственото разселване на публицисти са попречили способността им да отразяват събитията на място в Газа, се споделя в известието./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР