Според официалните данни ръстът на работните места в САЩ се

...
Според официалните данни ръстът на работните места в САЩ се
Коментари Харесай

Рязък изненадващ ръст в броя на работните места в САЩ през юли


Според формалните данни растежът на работните места в Съединени американски щати се е нараснал внезапно през юли, като стопанската система е добавила изненадващо 528 000 работни места, опровергавайки всички упования за закъснение.

Дори Белият дом се съгласи с множеството икономисти, които предвидиха, че нарастването ще се забави до едвам 250 000 през месеца, което съгласно президента Джо Байдън е част от естественото закъснение след бързото възобновяване на най-голямата стопанска система в света от пандемичния спад, заяви Агенция Франс Прес.

Междувременно заплатите скочиха – междинното почасово възнаграждение се увеличи с 15 цента по отношение на юни – което сигурно ще усили опасенията за инфлацията, защото Федералният запас покачва нападателно лихвените проценти, с цел да охлади стопанската система на фона на най-високия растеж на цените от повече от 40 години.

Широкото повишаване на броя на работните места спомогна за понижаване на безработицата до най-ниското равнище отпреди пандемията – 3,5 %, заяви Министерството на труда. А огромното нарастване на броя на работните места през юни беше ревизирано нагоре.

Общата претовареност в неселскостопанския бранш също се е възстановила до нивото си отпреди пандемията, сочат данните.

Наемането на нови чиновници беше мощно изразено в областта на развлеченията, хотелиерството и ресторантьорството, както и в опазването на здравето, които прибавиха по 96 000 или повече работни места, до момента в който производството и строителството усилиха броя си с 32 000 или повече.

В продължение на месеци строителите изпитваха усложнения с намирането на служащи, които да отговорят на огромното търсене в строителството, само че в този момент заетостта в бранша се е върнала на равнището си отпреди пандемията, се споделя в отчета.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР