Според официалната позиция на ведомството стачката е затруднила работния процес

...
Според официалната позиция на ведомството стачката е затруднила работния процес
Коментари Харесай

Служителите в Министерството на външните работи прекратиха своята стачка

Според формалната позиция на ведомството стачката е затруднила работния развой и е основала напрежение сред работещите и стачкуващите.

Исканията на протестиращите дипломати да бъдат отправени към идващото управление, предлагат от сегашната администрация на ведомството.

 

Служителите в Министерството на външните работи прекратиха своята стачка едностранно на 13 януари 2023 година Протестът им стартира през октомври 2022 година като алегоричен, при започване на декември стана ефикасен, а сега бе спрян поради липса на разговор, предава Нова тв.

В позиция от управлението на Министерство на външните работи написаха:  " чиновниците получиха нарастване на заплатите, което е невиждано, а не е за сметка на бюджета на ведомството. Процентното нарастване беше разпределено по прецизен и обективен метод в поддръжка на най-уязвимите чиновници в системата, които получиха до 60% нарастване ".

„ Стачката на чиновниците в системата на дипломатическата работа беше невиждана в историята на Министерството на външните работи. Тя стана по време на основни национални цели за България, измежду които съгласуване на девети пакет наказания на Европейски Съюз против Русия поради експанзията ѝ против Украйна, срещи на НАТО и Организацията за сигурност и съдействие в Европа, осъществяване на основни визити и срещи в Република Северна Македония, както и координацията на дейностите по присъединението на страната ни към Шенгенското пространство. Въпреки отхвърли на Нидерландия и Австрия, страната ни не е имала по-широка поддръжка, както в двустранен проект, по този начин и от Европейската комисия и Европейския парламент ”, се споделя в позиция на Министерство на външните работи във връзка на прекратената стачка във ведомството.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР