Според очевидец на катастрофата, при която шофьор блъсна и уби

...
Според очевидец на катастрофата, при която шофьор блъсна и уби
Коментари Харесай

Как се стигна до инцидента в Сливен, при който загина 69-годишна жена?

Според свидетел на злополуката, при която водач блъсна и умъртви на място 69-годишна жена на централен бул. в Сливен в четвъртък, а по-късно избяга от местопроизшествието, две жени са пресичали на пешеходна пътека. Едната е останала на тротоара, а другата стъпила на пътното платно. Тя била на на към 5 метра от пешеходната пътека, съобщава Нова телевизия. 

Според разказът на очевидецът 29-годишният лидер на лек автомобил, който е блъснал дамата се е движел с висока скорост. 

По думите му вследствие на мощния удар тя изхвърчала на 20 метра от колата, мъжът дал обратно, заобиколил я и избягал.

Извършителят се опитал да прикрие следите си като отстранява регистрационните табели на колата., само че по-късно той е арестуван на работното си място.

Полицаите откриват, че той е бил под въздействието на амфетамин, метаамфетамин и канабис. Наказанието за сходно закононарушение е от 3 до 15 години отнемане от независимост, посочи окръжният прокурор Веселин Гангалов. 

Налага се съответна реакция на всички институции и управляващи за разрешаване на този случай. Водачът е издирен и арестуван за 72 часа. Предстои през днешния ден или на следващия ден да бъде направено искане до съда за взимане на непрекъсната мярка “задържане под стража ”, сподели Гангалов.

29-годишният мъж е лидер е от 2011 година. Оттогава той има 12 фиша за маловажно нарушаване и 5 акта, от тях 3 са за леки ПТП-та, при които няма потърпевши лица, сподели контрольор Стефан Стефанов.

От началото на годината до момента в Сливен за открити 105 водачи, използвали алкохол до 1,2 промила,  88 - с над 1,2 промила и 59 - хванати след приложимост на наркотични субстанции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР