Според общоприето хващане провалът е просто липса на успех. Успехът

...
Според общоприето хващане провалът е просто липса на успех. Успехът
Коментари Харесай

Плодовете на провала: 7 начина, по които да гледате на всяка загуба

Според общоприето улавяне неуспехът е просто липса на триумф. Успехът е крайната цел и неуспехът, грешките и неверните калкулации би трябвало да се дефинират като нещо отрицателно и да се заобикалят непременно. Но какво ще стане, в случай че приемем, че неуспехите ни носят нещо, което не можем да намерите на никое място другаде? Какво ще стане, в случай че приемем, че неуспехът не е просто евентуално отклоняване по пътя към крайната ви дестинация, а по-скоро основна част от него?

Това написа доктор Сам Адейеми, който е създател и изпълнителен шеф на Daystar Leadership Academy (DLA). Над 45 000 ученици са приключили стратегиите на DLA. Над 3 милиона са почитателите му в обществени медии.

Пред CeoWorld Magazine доктор Сам Адейеми споделя 7 метода, по които да гледаме на всяка загуба.

" В работата си с световни бизнес водачи в никакъв случай не съм срещал триумф, който да е реализиран без неуспех. Всеки водач, който е постигнал велики неща, е претърпял обилни неуспехи ", споделя той.

За да забележим цялостната картина на нашите победи, би трябвало да разберем, че те идват от плодовете на нашите неуспехи. Това обаче изисква фундаментални промени - ето седемте метода за това по какъв начин да гледаме на всяка загуба.

1. Провалът е неразделна част от всеки триумф

" Не съм се провалил. Току-що открих 10 000 метода, които няма да дадат триумф " - Томас Едисон

Томас Едисон евентуално е може би най-признатият и сполучлив откривател в историята, наред с Никола Тесла. Едисон има над 1000 патента, в това число за електрическата крушка, фонографа и лабораторията на Едисон. И въпреки всичко той не познава неуспеха и го приветства.

От ранна детска възраст множеството от нас са насърчавани да гледат на неуспеха като на нещо изцяло отрицателно. Най-успешните водачи обаче виждат неуспеха като неизбежна част от процеса - естествено събитие по пътя към триумфа и просперитета. В края на краищата, всеки крах ви доближава една стъпка по-близо до вашата цел. Все отново към този момент знаете един метод, по който не може да я постигнете.
 Как да реализираме триумфи: Съвети от 10 известни милиардери
Как да реализираме триумфи: Съвети от 10 известни милиардери

Според Бил Гейтс е значимо с какви хора се обграждате, Бъфет поучава да инвестирате в себе си, а Зукърбърг да рискувате

2. Провалът не ви дефинира

" Не можете да позволите на вашите провали да ви дефинират. Трябва да оставите неуспехите си да ви учат " - Барак Обама

На изборите през 2000 година за 1-ви представител в Конгреса на Илинойс Барак Обама губи от настоящия Боби Ръш, който е считан за уязвим. Обама загуби и събра единствено 31% от всички гласове. Като цяло това се смяташе за шокиращо и смазващо. Осем години по-късно сенатор Обама беше определен за президент.

Когато се етикетирате като " неуспех ", вие позволявате цялата ви идентичност да бъде погълната от едно събитие или поредност от събития. Ако се провалиш на изпит в учебно заведение, това е събитие — просто е нещо, което се е случило. Вместо да се дефинират посредством триумфи и неуспехи, водачите, които знаят цената си, се дефинират посредством по-постоянни качества: темперамент, правила и дълготрайни цели.

3. Неуспехът е врата към знанието

" Провалът е просто опцията да стартираме още веднъж, този път по-интелигентно " - Хенри Форд

През 1971 година Ford показва Pinto, чийто неуспех е толкоз изявен, че към момента се учи в някои курсове и до през днешния ден. Смъртта на автомобила нанесе доста вреди на репутацията на Ford и коства на компанията цяло положение в правосъдни вреди. Не е изненадващо, че идващият автомобил на Ford, който ще размени Pinto (Ford Escort във Великобритания) се трансформира в най-продаваният фамилен автомобил във Англия през 80-те и 90-те години на предишния век.

Провалите ни дават познание, което не се предава толкоз елементарно, в случай че просто го прочетеш. Уроците от неуспеха се получават посредством опит и постоянно могат да бъдат научени единствено посредством проба и неточност, както посредством неуспех, по този начин и посредством триумф.
 Финансовите препоръки, които милениалите дават на поколението Z
Финансовите препоръки, които милениалите дават на поколението Z

Спестяване и обмисляне на финансите - измежду най-важното

4. Провалът оформя полезности и темперамент

" Ако всичко работи съвършено първия път, когато го опитате, по какъв начин ще развиете способността да се справяте с неуспехите, да издържате на провокации и да израствате от грешките си ", пише Адейеми.

Провалът ви дава тези преимущества. Провалът оформя полезностите ви и характера ви, с цел да ви даде способността да издържате на стихии и да преодолявате неволи. Какъв е резултатът? Още по-голям триумф.

5. Провалът прави вашия опит скъп.

" Майсторът се е провалил повече пъти, в сравнение с начинаещият даже е опитвал " - китайска сентенция

Трябва да споделите знанията, които сте придобили от всичките си опити. Споделете полезностите, които сте придобили откакто сте претърпели крах и издържали на компликациите. Някой, някъде има потребност да научи точния урок и вие може да спасите човек от същата неточност!

6. Провалът е едвам дребна част от вашата доста по-голяма цел

" Само тези, които се осмеляват да се провалят доста пъти, могат да реализират доста " - Робърт Ф. Кенеди

Замислете се по какъв начин приемате болката от неуспеха, която стопира толкоз доста хора да опитат още веднъж? Когато би трябвало да се завоюва огромна борба, един-единствен неуспех, колкото и мъчителен да е, не може да опетни триумфа, който ви чака. Представете си насладата, която ще пристигна, когато вашите мъчно реализирани цели най-сетне бъдат действителност!
 Съосновател на бизнеси за $2 милиарда споделя най-важното нещо, което вършат сполучливите хора
Съосновател на бизнеси за $2 милиарда споделя най-важното нещо, което вършат сполучливите хора

Милиардерът споделя урок, който е научил по сложния метод

7.Всеки неуспех е опция за триумф

" Не се опасявайте от неуспех. При огромните опити е славно даже да се провалиш " - Брус Лий

Ако желаете имате повече триумфи си, би трябвало да имате и повече неуспехите. Как става това? Като увеличите опитите. Когато се присъедините към клуба на хората, които не се опасяват да пробват още веднъж, и още веднъж, и още веднъж, вашият триумф е неминуем!

Помнете, че неуспехите ви дават плодове всеки ден, тъй че е време да започнете да се възползвате от тях. За да превърнете неуспехите си в гориво за предстоящ триумф, би трябвало да започнете с смяна, като намерите способи да погледнете загубата си и да трансформирате разочарованието от нея в мъдрост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР