. Според обществени източници той е открит на 10 метра

...
. Според обществени източници той е открит на 10 метра
Коментари Харесай

Обрат във войната? Киев атакува масирано руски градове с дронове

. Според публични източници той е открит на 10 метра от оградата на газокомпресорната станция в Коломенски регион. Властите обявиха, че задачата му
„ може да е обект на гражданска инфраструктура “.
Въз основа на фотографията експерти заключиха, че това е UJ-22 Airborne, създаден от украинската компания „ Укрджет “. Такъв дрон може да лети на разстояние до 800 км, на височина до 6 км, със скорост 130-140 км/ч и може
да носи 15-20 кг експлозиви и разследваща оптика.
Очевидно, Украйна стартира все по-масирано да употребява дронове в Русия (въпреки че Киев не е потвърдил). И макар че до момента, съдейки по отчетите, те не са предизвикали обилни вреди, наклонността е явна, пишат анализаторите.

В бъдеще това може да е отварянето на нов „ фронт “ срещу Москва, обвързван с вреди на съветската инфраструктура и военни уреди. А също по този начин да се провежда суматоха измежду популацията и претенциите
на хората към съветското управление за хода на войната.
Според кореспондентът на съветската работа на BBC Павел Аксенов това е „ най-голямото събитие за последните седмици “.

Досега ВСУ разчитаха на стари руски реактивни разследващи безпилотни самолети Ту-141 „ Стриж “, които бяха преработени в атакуващи дронове камикадзе, само че в този момент тактиката е изменена – новите по-леки дронове могат
да навлезнат дълбко на вражеска територия.
В случая с Туапсе и Адигея, в случай че дроновете са изстреляни от територията, следена от Киев, те са прелетяли повече от 400 километра, а траекторията на полета минава над фронтовата линия, тила на съветската формация, както и над Азовско море.
С помощта на разследващи самолети
над Черно море, офанзивите биха могли да оказват помощ за откриване на местоположението на оборудванията за Противовъздушна отбрана и метода им на работа. От началото на военните дейности в този регион постоянно дежурят разузнавателни самолети на страни от НАТО.

Бойните дейности на територията на Украйна няма да приключат до края на 2023 година Според разведката, в Русия към момента се създава проект за офанзива против Киев, като проектът „ най-малко “ е завладяването на Донбас. Очаква се офанзивата да бъде напролет, осведоми УНИАН.

„ По наша оценка, сраженията ще продължат през цялата 2023 г…. Стратегическите цели на Русия не са се трансформирали, тъй че евентуално
се планира нова атака след „ зимната отмора “.
„ Превземането на Донбас остава минималната тактическа цел “, се споделя във от репортажа на европейската истина.

Западната помощ ще бъде значим фактор за успеха на Киев. И освен мащаба, само че и скоростта на доставките.
„ Както Русия, по този начин и Украйна нямат оръжия
и муниции, тъй че един от най-важните фактори, влияещи върху по-нататъшния ход на събитията, ще бъде способността на двете страни във войната да ги получат или развият допустимо най-бързо “, се споделя в отчета.
Според латвийското разузнаване може да
се стигне и до потреблението на нуклеарно оръжие:

„ Ядрено оръжие може да бъде употребявано, в случай че съгласно Путин има опасност за неговия режим. Поне към този момент няма признаци за това “, споделят в балтийската страна.

Американското правителство обеща да поддържа независимостта на петте централноазиатски някогашни руски републики и ги предизвести, че цената на Русия като сътрудник е съществено компрометирана от нейната война против Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който е на посещаване в Казахстан, сподели, че нито една страна, в частност тези, които по традиция са в орбитата на Русия, не може да си разреши да пренебрегне заканите от съветската експанзия освен към своята територия, само че и към учредения на правила интернационален ред и световната стопанска система. Той акцентира значимостта на зачитането на „ суверенитета, териториалната целокупност и независимостта “.

Централноазиатските страни резервират позиция на неутралитет по отношение на Украйна, като не поддържат нито нахлуването на Русия, нито осъждането на войната от Съединени американски щати и Запада, отбелязва АП.

„ Откакто станаха първата страна, признала Казахстан през декември 1991 година, Съединени американски щати са твърдо ангажирани със суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на Казахстан и страните в района “, сподели Блинкън след среща в Астана с външните министри от така наречен група Ц5+1, включваща Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан плюс Съединени американски щати.

Той съобщи на конференция с казахстанския външен министър Мухтар Тлеуберди, че е „ удостоверил непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за Казахстан, страната свободно да дефинира своето бъдеще “.

През последните години Русия наруши основни съглашения за надзор на въоръженията. Демонтира цялата архитектура за надзор на оръжията. Така че би трябвало да признаем, че краят на тази война няма да бъде връщане към нормалността в нашите връзки с Русия. Няма връщане обратно. Това заяви Йенс Столтенберг пред кореспонденти по време на посещаване във финландската столица Хелзинки, представен от прессслужбата на НАТО.

Той още един път повтори, че разширението на помощта за Украйна крие риск от ескалация, само че за Северноатлантическия алианс една съветска победа носи по-големи опасности. От началото на украинския спор всяко деяние или безучастие е рисковано, акцентира Столтенберг.

В края на краищата, съгласно генералния секретар, има и по-опасни сюжети: „ Далеч по-голям риск е успеха на Русия, която ще удостовери, че потреблението на мощ може да докара до политически резултати “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР