Според някои проучвания, месецът на раждане на детето, влияе върху

...
Според някои проучвания, месецът на раждане на детето, влияе върху
Коментари Харесай

С какво се отличават децата, родени през различните сезони

Според някои изследвания, месецът на раждане на детето, въздейства върху бъдещия му живот, чертите на характера, а също и дефинира предразположеността към избрани болести. Разбира се, най-хубавият месец на раждане не съществува, тъй като всеки от тях си има своите преимущества и дефекти. Но в случай че знаете повече за характерностите на децата, родени през другите сезони, можете сполучливо да коригирате метода им живот, с цел да ги предпазите от болесттите, към които са предразположени или да им помогнете да развият качествата, с които са надарени.

Децата, родени през зимата

Повечето левичари са родени през най-студените месеци – декември, януари и февруари. „ Зимните деца “ постоянно имат предразположеност към сърдечно-съдови болести. Според откриватели от университетите в Бристол и Единбург, рискът от проблеми със сърцето и кръвоносните съдове при тях е с 24% по-висок, в сравнение с при останалите деца. Също по този начин, родените през зимата девойки е по-вероятно да страдат от висок холестерол, когато пораснат, по тази причина родителите би трябвало да управляват деликатно хранителния им режим. Родените през зимата по принцип са стимулирани и доста надарени персони, които имат забележителна мощ на волята. Такива хора са в положение да работят доста, те са уверени в своите дейности и не се поддават на непознато влияние – все качества, които допускат триумф в живота.

Децата, родени напролет

Тези деца са предразположени към чести болести – най-много настинки и алергии. Ако сте родител на „ пролетно дете “, постарайте се да му осигурите чиста околна среда. Родените напролет малчугани се смятат за малко нерешителни персони, податливи на ласкателства. Но в това време те могат да се похвалят с доста еластичен разум, както и с обстоятелството, че обичат да се вслушват деликатно в диалозите на възрастните. Винаги имат лично мнение, само че не смеят да го изразят. Избягват разногласията. Тези деца би трябвало да бъдат поощрени от родителите си, с цел да станат по-уверени и да придобият повече самочувствие. Бъдете изключително любвеобилни с тях!

Децата, родени през лятото

Родените през лятото са най-големите оптимисти и късметлии – това са потвърдили учени от университета в Хертфордшир. Те са прочувствени, чувствителни и импулсивни персони. Избухливи, само че не и отмъстителни. Обичат да поемат опасности и го вършат самоуверено. Родителите на такива деца би трябвало да бъдат готови за това, че детето им постоянно ще се отнася покровителствено към бездомните животни и ще пази по-слабите си съученици.

Децата, родени през есента

„ Есенните деца “ се отличават с уравновесен темперамент, здравомислие и оптимизъм. Те са усърдни в образованието си, рядко влизат в спор с другари и родители. Послушни са и в това време огромни дипломати. Доста рано стартират да осъзнават цената на парите, което след това им оказва помощ да реализират положителни резултати като бизнесмени.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР