Според някои поверия, определени растения не трябва да се засаждат

...
Според някои поверия, определени растения не трябва да се засаждат
Коментари Харесай

Ако засадите тези растения, късметът и щастието ще изчезнат от дома ви

Според някои поверия, избрани растения не би трябвало да се засаждат в градината, с цел да не привлечете злощастие в дома си. Въпреки че научната общественост не ги поддържа, някои хора към момента имат вяра в тези суеверия. Ако сте измежду тях, ето три растения, които съгласно поверията е по-добре да избегнете.

1. Смърч: Според поверията засаждането на смърч покрай дома може да докара до бракоразвод или фамилни спорове. Този тип дърво се свързва с щастието само по време на Коледа и Нова година, във времето към празниците.

2. Туя: Туята, макар своята хубост, се свързва с неприятни асоциации и постоянно се назовава " гробищно дърво ". Вярванията я асоциират с мъртвите, заболяванията и нещастията. Въпреки това, ландшафтните дизайнери постоянно я употребяват за украса на градини и тераси.

3. Върба: Вярва се, че засаждането на върба в двора може да донесе тъга и сълзи. Според поверията, това дърво " поканва " несгоди в дома и провокира доста тъги.

Въпреки тези поверия, изборът за засаждане на растения в градината е персонално решение. Можете да се съобразите с тези суеверия или да ги пренебрегнете, само че значимото е вашата градина да бъде място на хубост и естетика за вас, написа Actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР