Според новото правило, всеки равен мач до 6-6 в последната

...
Според новото правило, всеки равен мач до 6-6 в последната
Коментари Харесай

Въвеждат ново правило в турнирите от Големия шлем

Според новото предписание, всеки еднакъв мач до 6-6 в последната част ще се взема решение с тайбрек до 10 точки и две преднина.
Бордът на Големия шлем (ГСБ) уеднакви последните сетове в четирите водещи съревнования и по този начин най-оспорваните срещи ще приключват с тайбрек по системата на откритото състезание на Австралия, оповестява организация " Ройтерс ".

Ролан Гарос, който стартира на 22 май, ще бъде първият шампионат с новите правила. Откритото състезание на Франция досега бе единствената конкуренция от огромните четири, която не завършваше с тайбрек. Мачовете продължаваха до разлика от два гейма и това предизвикаше невиждани маратони.

" Взехме това решение за уеднаквяване на разпоредбите в шампионатите от Големия шлем, възстановяване на представянето на тенисистите и повишение на интереса на феновете. Това е краткотрайно предписание, чието въздействие ще изследваме през цялата година. То бе наложено след консултация с ИТФ, АТП и УТА ", оповестяват от ГСБ.

До момента всеки шампионат от Големия шлем имаше друго предписание за последния трети или пети сет. Мелбърн следваше 10-точковия тайбрек, а откритото състезание на Съединени американски щати бе с обичаен до седем и две преднина. От 2019 насам Уимбълдън употребява тайбрек до седем, в случай че резултатът в последния сет стигне до 12-12 гейма.

Американецът Джон Иснър и французинът Никола Маю направиха най-дългия мач в историята в първия кръг на Уимбълдън през 2010. Двамата играха 11 часа и пет минути в границите на три дни по старите правила, преди Иснър да завоюва сета със 70:68.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР