Според ново проучване не само предпочитат вицепрезидента Камала Харис пред

...
Според ново проучване не само предпочитат вицепрезидента Камала Харис пред
Коментари Харесай

Тръмп губи позиции сред жените по отношение на икономиката

Според ново изследване освен избират вицепрезидента Камала Харис пред някогашния президент Доналд Тръмп с 15 процентни пункта. Те стартират да дават преимущество на Харис и по един от най-силните му въпроси – стопанската система , написа „ Politico “.

Проучването на Американския университет, споделено първо с „ Politico “, откри, че болшинството от дамите се доверяват на Харис пред Тръмп да се оправи с инфлацията и да понижи разноските за живот. Други 46% избират Харис пред Тръмп да се оправи с стопанската система, до момента в който 38% избират Тръмп по нея. Почти две трети от интервюираните дами са декларирали, че инфлацията и стопанската система са най-важният въпрос за тях, когато вземат решение по какъв начин да гласоподават.

Икономиката остава слаба страна за демократите , които навлизат в последния месец на акцията. Една от най-трайните мощни страни на Тръмп е мнението на гласоподавателите за неговото водачество по въпроса, което беше още по-изразено, когато президентът Джо Байдън оглавяваше листата на демократите. Но откогато Харис пое поста през юли, вицепрезидентът понижи преднината на Тръмп във връзка с стопанската система.

В анкетата, в която са взели участие повече от 800 регистрирани гласоподавателки през септември, дамите декларират, че като цяло се усещат по-добре във връзка с стопанската система. Над 60% от дамите в предградията са декларирали, че се усещат песимистично настроени към стопанската система при анкетирането през 2023 и 2022 година, само че този % е понижен до 40 % в последните данни от изследването. Все отново съвсем две трети от дамите декларират, че персоналното им финансово състояние се е влошило през последните години. Ето какво споделя, Линдзи Вермайен, която е провела изследването:

„ Харис отстрани преимуществото на Тръмп във връзка с инфлацията, понижи го във връзка с стопанската система в по-общ проект и усили тази разлика при дамите. Това в действителност е показателно за обстоятелството, че връзките пробиват, а нейните апели към гласоподавателите или умерените гласоподаватели също стартират да пробиват. “

Проучването отразява голямата разлика сред половете в акцията, като Тръмп се показва доста по-добре измежду мъжете. Но като цяло то е добра вест за демократите, които се пробват да усилят преимуществото си измежду дамите . Харис е подобрила рейтинга си на желание измежду дамите, откогато се е издигнала отпред на листата, като е скочила с 12 пункта спрямо 2023 година Сега 55% от интервюираните я възприемат позитивно, до момента в който 41% имат негативно мнение за нея. В същото време 57% от дамите гледат неподходящо на Тръмп .

Абортите към момента се подреждат преди всичко измежду тематиките за дамите, след анулацията на решението „ Роу против Уейд “ през 2022 година Две трети от интервюираните дами декларират, че абортите би трябвало да бъдат законни във всички или в множеството случаи. Други 86% от дамите споделят, че държавното управление не би трябвало да се намесва в решението на дамата дали да направи аборт . Само 14% от дамите са декларирали, че съгласно тях абортите би трябвало да бъдат противозаконни .

Сред дамите републиканки изследването демонстрира, че опълчването на правото на абор т се е смекчило доста единствено през последната година. Само 12 % от тях са декларирали, че абортът би трябвало да бъде противозаконен при всички условия – група, която е намаляла на половина от 2023 година насам, когато 24 % от дамите републиканци са декларирали, че не го поддържат при всички условия. Възгледите на дамите за абортите като цяло работят в интерес на Харис, която държи огромна преднина по въпроса кой претендент може да се оправи с този въпрос – 55% поддържат Харис по него.  

От своя страна Харис не е говорила доста за историческите детайли на акцията си. Но девет от 10 дами от Демократическата партия споделят, че са стимулирани от нея. И може би по-важното за Харис е, че 70 % от самостоятелните дами са декларирали, че са разчувствани да оказват помощ за избирането на първата жена президент . Две трети от всички интервюирани дами обявиха, че считат, че страната е „ по-отворена “ за избирането на жена президент, в сравнение с през 2016 година

Икономиката на Русия ще бъде застрашена, в случай че Саудитска Арабия усили производството на нефт

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР