Според ново проучване бабите и дядовците са от голямо значение

...
Според ново проучване бабите и дядовците са от голямо значение
Коментари Харесай

Бабите и дядовците имат значително влияние върху психичното здраве на майката: Проучване

Според ново изследване бабите и дядовците са от огромно значение за психологичното здраве на майката.

" По-малко евентуално е майките да купуват антидепресанти, в случай че личните им родители са по-млади от 70 години, работят и нямат съществени здравословни проблеми ", споделя водещият създател на проучването доктор Нийна Метса-Симола, учител и откривател по демография в Университета в Хелзинки, Финландия.

Според отчета, оповестен в списание Population Studies, откривателите са наблюдавали 488 000 майки на дребни деца във Финландия в интервала 2000-2014 година

Изследователският екип е събрал демографски данни, в това число дали майката има сътрудник или е разграничена, както и възрастта, здравословното положение, дистанцията и трудовия статус на бабите и дядовците, както по майчина, по този начин и по бащина линия.

Връзката сред достъпа до помощта на бабите и дядовците и по-ниската приложимост на антидепресанти е изключително мощна при майките, които са били разграничени с сътрудниците си, се споделя в изследването.

  " Бабите и дядовците са значим източник на поддръжка за фамилиите с деца, а поддръжката от другите е добре известна като средство за отбрана на хората от меланхолия ", споделя Metsä-Simola по имейл. " Тъй като връзката сред майчината меланхолия и неподходящите резултати за децата е добре открита, поддръжката е от голяма важност освен за благосъстоянието на майките, само че и за възходящия брой деца, живеещи с разграничени майки. "

Не е изненадващо, че по-големият достъп до поддръжка е обвързван с по-малко покупки на антидепресанти, като се има поради какъв брой значима е общността за родителството, споделя Лин Макинтайър, перинатален психотерапевт и откривател от изследователската група AFIN в Автономния университет на Барселона в Испания. Тя не е взела участие в изследването.

В американското общество може би е по-рядко срещано поколенията да живеят дружно и по-често децата се отдалечават от родителите си, когато основават фамилии, само че към момента е належащо едно село, споделя Макинтайър.

" Фактът, че в този момент живеем по друг метод и че от ден на ден дами са с по-високо обучение и работят, не значи, че това е премахнало потребността ни от в действителност, в действителност мощна и плътна обществена поддръжка ", сподели тя.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР