Според ново проучване американците от т.нар. „поколение Х“, което в

...
Според ново проучване американците от т.нар. „поколение Х“, което в
Коментари Харесай

Поколението Х в САЩ масово мисли за самоубийство

Според ново изследване американците от така наречен „ потомство Х “, което сега навлиза в междинната си възраст от ден на ден е обект на меланхолия и обезсърчение, които водят до самоубийство.

Мислите за самоубийство, корист с опиати и алкохол и клинична меланхолия се усилват измежду американците от „ Х поколението “, които минават от края на 30-те към началото на 40-те си години.

Увеличаващият се брой на така наречен смъртни случаи от обезсърчение сред родените в интервала 1974-1983 година, регистрирани на фона на общата демографска картина на Съединени американски щати, сочи, че това е шокиращ феномен. Резултатът е фрапантен, като се има поради, че броят на склонните към самоубийство в тази възрастова група визира освен популацията с ниско обучение.

Изследователският екип, управителен от Лорен Гайдош от университета Вандербилт, установи, че статистиката би трябвало да „ отвори очите на обществото “. Проучването е оповестено в Американското списание за публично здраве, озаглавено „ Дълбочини на отчаянието” и е извършено измежду хората в зрелост в Съединени американски щати.

Увеличаването на безработицата, отдръпването от държавното управление на мрежите за обществено подкрепяне, културното отменяне на пребиваването от „ консервативни щати “ към по-населени и по-добре образовани крайбрежни центрове са усилили наклонността към понижаване на психологичното здраве, съгласно отчета.

"Това, което искахме да създадем в това проучване, е да проучим дали факторите, които могат да дефинират аргументите, водещи до суицидни хрумвания и меланхолия, са изолирани за тази съответна популационна подгрупа, или е по-обобщен феномен ", сподели Гайдош.

Това, което създателите на проучването са разкрили, е изненадващо, защото депресията измежду американците от „ поколението Х “ наподобява е даже още по-широко публикувана, в сравнение с се е считало преди време. "Открихме, че отчаянието измежду тази група се е нараснало неведнъж, като това не визира единствено испаноезичните американци с по-ниско обучение, като сочеха предходни проучвания. Вместо това, увеличението на отчаянието, което се случва в средата на 30-те години, е особено за цялата (демографска) група, без значение от раса, етническа принадлежност, обучение и местоживеене “, настояват учените.

Авторите на отчета приканват за увеличение на финансирането за решение на проблемите, свързани с психологичното здраве в Съединени американски щати - изключително измежду подгрупата на „ поколението Х “ - защото повишаването на смъртността измежду хората на междинна възраст от това потомство е обезпокоително, оповестява Спутник.

"Обществените старания за понижаване на индикаторите за обезсърчение не би трябвало да бъдат ориентирани единствено към белите американци от дребни обитаеми места ", означи Гайдош, добавяйки, че "установяваме, че тези депресивни модели са общи за цялото потомство ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР