Според ново изследване един ден науката ще успее да регенерира

...
Според ново изследване един ден науката ще успее да регенерира
Коментари Харесай

Един ден може да успеем да регенерираме сърцата си

Според ново проучване един ден науката ще успее да регенерира тъканта на човешкото сърце, като вземе назаем хрумвания от непредвиден източник – безмускулната морска анемония, която няма и сърце, написа sciencealert.com.
Създанието Nematostella vectensis има забележителната дарба да се регенерира като няколко разнообразни организма, в случай че бъде разграничено на няколко части. Учените считат, че тази биологическа суперсила може да ни научи по какъв начин да използваме регенерирането на сърдечната тъкан за лечебни цели.

Учените са изследвали еволюционния генезис на мускулните кафези, в това число тези, които построяват нашите сърца, и се натъкнали на неповторимата анемония. Тя се оказало, че имала гени, които могат да основат мускулни кафези като тези при хората и доста животни.

“Нашето проучване сподели, че в случай че научим повече за механизма, при който гените споделят между тях по този начин, че да образуват мускулни кафези, ние един ден ще успеем да регенерираме мускулните кафези в нашето сърце,” изяснява водещият академик Марк Мартиндейл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР